Arzu'nun Bebekleri, 8 Mart'ta Cam Müzesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Arzunun Bebekleri, 8 Martta Cam Müzesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 11:03

Arzu'nun Bebekleri, 8 Mart'ta Cam Müzesi'nde

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- YAPTIĞI bez bebeklerle ünü yurt sınırlarını aşan Arzu Özer, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESMEK'te yetiştirdiği öğrencileri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 500 bebeklik dev bir sergi açacak.

Arzu'nun Bebekleri markasıyla sanat bebekleri tasarlayan Arzu Özer, 3 yıldır ESMEK'te her yaştan kadınlara bu sanat dalını öğretiyor. Kadınları meslek sahibi yaparak geçim kaynağı yaratan Özer kendi sergilerinin yanısıra öğrencilerine de olanak yaratmak için ortak sergiler açıyor.Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in teklifi ve desteğiyle ESMEK'te 3 yıl önce başlattığı sanat bebekleri kurslarında yüzlerce kadını yetiştiren Arzu Özer kısa sürede Eskişehir'i bez bebek yapım merkezine dönüştürdü.

Bu anlamlı çalışmayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın emeğini taçlandırmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştireceklerini belirten sanatçı Arzu Özer, "Kadınlarımızın güçlenmesi, toplumun kadına yaklaşımının değişmesi için onların meslek sahibi olmaları, kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri zorunludur. Bu sergimiz kadınlarımızın olanak sağlanırsa neler başarabileceklerinin göstergesi olacaktır. Kadınlar gününü, göstermelik törenler yerine kadın emeğini ortaya koyacak bir çalışma ile kutlayacağız" dedi.

Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'nde 8 Mart'ta açılacak sergide kendi eserlerinin yanısıra kursiyer kadınların eserlerinden oluşan yaklaşık 500 bebeğin yer alacağını kaydeden Özer, "Gelin kadınlar gününü kadın emeği ile kutlayalım" çağrısında bulundu.

--
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!