Artvin’in kurtuluşu törenle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Artvin’in kurtuluşu törenle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 13:04

Artvin’in kurtuluşu törenle kutlandı

Haberin Devamı

Adem GÜNGÖR/ARTVİN (DHA) ARTVİN’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Artvin Valisi Ömer  Doğay,  Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören “Kurtuluşunun 97. yıl dönümünde geçmişten günümüze Artvin” konulu sinevizyon gösterimiyle başladı. Törende, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mikail Kolutek, Artvin Tarihi ve Kurtuluş mücadelesi sürecini anlatan sunum yaptı.

Törende konuşan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe geçmişte ecdadımızın ruhunda taşıdığı imanın bugün torunlarında da olduğunu söyledi.  Kocatepe, “Türkiye’nin  önce bölgesinde sonra tarihten gelen misyonumuz gereği tüm dünyada  adaleti, insanlığı, barışı ve sevgiyi yeşertmesi adına Artvin’de bu kurtuluş coşkusunun anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bazı duygularımız yeniden yeşertip zirveye çıkarmamız gerekiyor. Böyle bir dönemde Artvin’in doğum gününü, düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. Rabbim yeniden 7 Mart’ı başka bir güne aldırtmasın diye dua ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından okullar arasında 7 Mart temasıyla düzenlene şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler yazdıkları eserini seslendirdi. Program, Gazi Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından Artvin Halk Eğitim Merkezi mehteran takımının gösterisiyle sona erdi.  

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!