Artvin’de yaban keçisi sayımı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Artvin’de yaban keçisi sayımı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 15:54

Artvin’de yaban keçisi sayımı yapıldı

Haberin Devamı

Adem GÜNGÖR/YUSUFELİ(Artvin) (DHA) - Artvin Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince Çoruh Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yaban keçisi envanter çalışması yapıldı.

1037 YABAN KEÇİSİ SAYILDI

Her yıl Aralık ayında gerçekleştirilen ve aynı noktada, aynı saatte yapılan çalışmada, yaban keçileri sayılarak gözlemlendi. 23 bin 500 hektarlık alanın büyük bölümünün engebeli arazi olması nedeniyle sadece yüzde 40’lık bölümünde sayım gerçekleştirildi. Yusufeli Baraj sahası içerisinde yer alan İşhan Köyü mevkiinde sarp arazide yaklaşık 37 noktada 93 personelle yapılan çalışmada 1037 yaban keçisi sayıldı. Gözlem sırasında kurt, çakal, keklik, sakallı akbaba, kartal, tavşan, domuz ve atmaca gibi hayvanlar da kayıt altına alındı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Avcılık Yaban Hayatı Programı öğretim görevlisi Yasin Uçarlı, bölgenin yaban keçisinin Doğu Karadeniz’de en çok bulunduğu alanlardan olduğunu belirterek, yaklaşık 10 yıldan bu yana düzenli olarak Kasım – Aralık aylarında envanter çalışması yapıldığını söyledi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!