Artvin’de kısa dönem erler yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Artvin’de kısa dönem erler yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 16:06

Artvin’de kısa dönem erler yemin etti

Haberin Devamı

ARTVİN(DHA) - Artvin Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem eğitimlerini tamamlayan 365. nci kısa dönem erler yemin etti.

Jandarma Komutanlığı kışlasında gerçekleştirilen yemin törenine Vali Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Murat Yenikomşuoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, askeri personel ve askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Kılıç, 365. kısa dönem 43 askerin kışla yaşantısına alıştığını ve büyük gayret göstererek temel askerlik niteliklerini kazandığını söyledi. Askerlere seslenen Kılıç, "Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, şehitlerimizin manevi huzurunda, ailelerinizin ve misafirlerimizin şahitliğinde, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir" dedi.

Türk ordusunun tarihte vatan toprakları söz konusu olduğunda, en olumsuz koşullarda dahi, devleşerek, dünyanın en büyük güçlerine meydan okuduğunu hatırlatan Albay Kılıç, ”Emsalleri ile asla mukayese edilemeyecek yücelikteki vatan sevgisinin, erişilmez kahramanlık ruhunun, sarsılmaz mücadele azminin ve asil karakterinin bundan sonra sizlerle daha da yükseleceğine olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mehmetçiğin sarsılmaz omuzlarında yükseleceğini ve Türk bayrağının kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edeceğini dile getiren Kılıç, "Andınızın sizlere, ailenize, silahlı kuvvetlerimize, milletimize ve devletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, gözlerinizden öperim" diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmanın ardından Vali Doğanay tarafından, atış, spor ve eğitim alanlarında birinci olan erlere hediyeleri verildi. Daha sonra 365. kısa dönem 43 er, Türk bayrağı üzerine el koyarak yemin etti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!