Artvin tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Artvin tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 08:37

Artvin tanıtıldı

Haberin Devamı


Adem GÜNGÖR /ARTVİN (DHA) – ARTVİN’de ‘08-08'de Hayde Artvin'e’ sloganıyla başlatılan Kültür Sanat ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesince “08-08'de Hayde Artvin'e" sloganıyla ilkini düzenlediği  ‘Kültür Sanat ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı’ şehrin en büyük sosyal yaşam alanı olan ‘Çoruh Parkta’ düzenlenen törenle açıldı. Törene, Artvin Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla,  Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

LEZZETLER TANITILDI

Kentte ilki düzenlenen fuarda 100’e yakın stant açılırken bu stantlarda Artvin Balı, Artvin döneri, silor, gözleme, pişi, pestil, köme gibi yöresel lezzet ve yiyeceklerin yanı sıra kurum ve kuruluşlarının yürüttüğü çalışmaların tanıtımı yapıldı. Halk eğitim merkezleri ve belediyelerin ortaklaşa düzenlediği kurslarda üretilen turistik eşyaların yer aldığı stantlar da fuarda ilgi gördü.

ARTVİN MARKA DEĞERİ YÜKSELECEK

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin’in kültürünün tanıtılması ve turizm potansiyelinin arttırılması amacıyla kenti kendi yerinde tanıtmak amacıyla bu etkinliğin yapıldığını söyledi.  Doğanay “Fuarın il ekonomisine katkı sağlanması, Artvin ilinin tarımı ve ticareti ile ilgili yeni pazarların oluşturulması, Artvin’in marka değerinin yükseltilerek, Artvin’in başta ülkemize ve dünyada tanıtımının yapılması amaçlanıyor. İlimizde düzenleyeceğimiz bu dev organizasyona Artvin’i merak eden vatandaşlarımız ve tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi.

Etkinlikler yöresel sanatçıların konseriyle devam etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!