Artvin Off Road Spor Kulübü doğaya yem bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Artvin Off Road Spor Kulübü doğaya yem bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 12:28

Artvin Off Road Spor Kulübü doğaya yem bıraktı

Haberin Devamı

Adem GÜNGÖR/ARTVİN- (DHA) - ARTVİN Off Road Spor Kulübü üyeleri, ağır kış şartlarında beslenmekte zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Bölgede sert geçen kış aylarında yaban hayvanlarının beslenmekte zorlanacağını dikkate alan Artvin Off Road Spor Kulübü üyeleri, Artvin Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle harekete geçti. Arazili araçlarını, evlerinden ve esnaflardan topladıkları lahana, maral, havuç, şalgam, elma, ayva, mısır, buğday, ot ve kemik gibi yiyeceklerle dolduran grup, daha sonra da karla kaplı yolları aşıp yüksek kesimlere çıkarak malzemeleri ormanlık arazilerin çevrelerine ve yaban hayvanlarının geçiş yapması olası bölgelere bıraktı.

Bu yıl kış şartlarının çok ağır geçtiğine işaret eden Artvin Off Raod Spor Kulübü Başkanı Murat Yılmaz, “Yaban hayvanlarının kötü hava koşullarında yiyecek bulmakta zorlanacağını düşünerek harekete geçtik. Arazili araçlarla normal araçların çıkamayacağı yerlere çıktık, Milli Parklar yetkililerinin gösterdiği rotalarda yemleme çalışması yaptık”dedi.

Artvin Off Raod Spor Kulübü üyesi Tolga Şatır da, yüksek kesime ancak arazili araçlarla ulaşılabileceğini hatırlattı, “Bu nedenle bu organizasyona öncülük etmemiz gerektiğini düşündük. Bu etkinlik bununaa sınırlı kalmayacak, kar yağdığı yemlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!