Artuklu Üniversitesi’ne Oxford Socrates Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Artuklu Üniversitesi’ne Oxford Socrates Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 14:14

NOBEL Kimya Ödülü’nü alarak memleketi Mardin’e büyük bir sevinç yaşatan Prof. Dr. Aziz Sancar’dan sonra, kentteki Artuklu Üniversitesi’ne Oxford Socrates ödülü verildi. Ödül Komitesi, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya da ‘Yılın En İyi Rektörü’ ödülünü vermeyi uygun gördü.

Haberin Devamı

Merkezi İngiltere’nin Oxford şehrinde bulunan; Uluslararası Liderler Kulübü (ICL) ve Avrupa Rektörler Kulübü (CRE) iş birliği ile yönetilen Avrupa İş Kurulu (EBA) tarafından verilen Uluslararası Socrates Ödülü, bu yıl Mardin Artuklu Üniversitesi’nin oldu. Socrates Ödül Komitesi tarafından yapılan seçim süreci sonunda Mardin Artuklu Üniversitesi’ne ‘Bölgenin En İyi Üniversitesi’ ödülü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya da bilim ve eğitim alanında ‘Yılın En İyi Rektörü’ ödülü uygun görüldü.

Artuklu Üniversitesi’ne Oxford Socrates Ödülü

ÖDÜL TÖRENİ 15 ARALIK’TA

Kendi alanlarında ortaya koydukları başarılı çalışmalarla uluslararası toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel gelişiminin yanı sıra uluslararası iş birliğine katkı sağlayan şahıs, kurum ve kuruluşlara verilen ‘Uluslararası Socrates Ödülü’ için 15 Aralık’ta dünya bilim ve eğitim başkenti Oxford’ta bir tören düzenlenecek.

Haberin Devamı

Törende ödülünü almak üzere İngiltere’ye hareket eden Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya, Üniversite Genel Sekreteri ve Yabancı Diller Bölümü Başkanı da eşlik edecek. İngiltere’nin Oxford şehrinde düzenlenecek ödül töreninin ardından, dünyanın birçok yerinden yatırımcı, bilim insanı ve üniversite rektörünün katılım sağladığı ‘Liderler Zirvesi’ ve Akademi Birliği Yıldönümü Buluşması’na da katılacak Rektör Ağırakça’nın, liderler zirvesinin eğitim panelinde Artuklu Üniversitesi’nin tanıtımını yaparak, üniversitenin akademik altyapı ve fiziki gelişimi hakkında bilgi aktaracağı belirtildi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!