Artiz mektebi

Güncelleme Tarihi:

Artiz mektebi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

Patlayan sadece dizi sektörü değil. Oyuncu olmak isteyenlerin sayısı da artıyor. İstanbul Taksim’de yeni açılan Uniact Studio işte bu hayalleri gerçekleştirmek için yola çıktı. Okulun kurucusu Tunca Aydoğan ile sahne ve televizyondan tanıdığımız eğitmenleriyle konuştuk

Haberin Devamı

Programlar üç ay sürüyor

Çocukluğum düşünmenin ve fikirlerin önemli sayıldığı, sanatın konuşulduğu ve teşvik edildiği bir ailede geçti. Babam başarılı bir nöropsikiyatrist olmakla beraber şiir yazan ve neredeyse bir aktör kadar yetenekli bir adamdı.

Sanatla ilk tanışmam onların büyük teşvikiyle piyanist Gülseren Sadak’tan klasik piyano dersleri almamla başladı. Daha sonra abimin operaya uygun bas bariton bir sese sahip olması ve konservatuvarda şan bölümüne girmesiyle, onu örnek aldım. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde şehir ve bölge planlama okurken onun konservatuvarına gidip gelmeye başladım ve içimde sanat fırtınaları kopmaya başladı. MSÜ Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümüne girdim.
Her oyuncunun kariyerinde dönüm noktası roller vardır. Bu bakımdan ‘Yılan Hikâyesi’ dizisindeki ‘Kürşat’ karakterinin ilginç ve farklı özellikleri seyirci tarafından benimsenmesini sağladı. Daha sonra da ilginç bulduğum bazı roller için kamera karşısına geçtim.

Haberin Devamı

ÜNLÜ OYUNCU KOÇLARI OKULUMUZA GELECEK

Çeşitli kurumlarda ders verdikten sonra yolum Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları Taksim Şubesi kurucusu İnci Şener ve oyuncu Ece Güzel ile kesişti. Böylece aynı düşü gören bizler, Uniact Studio’yu kurmak için çalışmaya başladık. Okulun adını Universal Acting studio (Evrensel Oyunculuk Stüdyosu) koyduk. İsmin İngilizce olması uluslararası çalışmalarımız için gerekliydi.

Uniact Studio tek bir amaca kilitlenmiş durumda: Oyunculuk eğitimine alternatif bir anlayış getirmek. Okula ön elemeyle alınan öğrencilere temel oyunculuk anlamında yoğun bir eğitim verilecek. Program süresince öğrenci tüm sanat dalları hakkında da bilgilendirilecek. Belli tarihlerde yurtdışından sanatçı ve uzman eğitmenler gelecek. Makyajdan sahne dövüşüne, farklı oyunculuk ekollerinden ses geliştirmeye kadar ilginç konularda workshop’lar yapılacak. Eylül ayındaki workshop’larda Anthony Vincent Bova, Zenon Kruszelnicki  gibi dünyaca ünlü oyuncu koçları okula konuk olacak. 126 saat süren eğitimler üç ayda tamamlanıyor. Bunun dışında, güzel konuşma, diksiyon ve profesyonellere yönelik olmayan oyunculuk eğitimleri de yine üç aylık süreçlerde tamamlanıyor.

Haberin Devamı

Kursu bitirince benden kurtulamazlar

Babam genel cerrah, tabii benim de doktor olmamı isterdi ancak ben İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’ni kazandım. Ardından ikinci üniversite olarak konservatuvar okudum. Konservatuvardan sonra Kenter Tiyatrosu’nda oynadım. Ardından Devlet Tiyatrosu maceram başladı ve hâlâ devam ediyor. Aynı zamanda tiyatro yönetmenliği yapıyor, hem gruplara hem de birebir oyunculuk dersleri veriyorum. Bazı oyunculara da oyuncu koçluğu yapıyorum. Gerçekte, oynadığım her şeyin tamamı benim! Şimdiye dek 45 oyun oynadım, bu oyunların çoğu komedi değil. Oynadığımız her rolde insandan bir parça var ve ancak o zaman oynadığımız roller sahici oluyor. Artık televizyonlarda oyunculuk yapmayı düşünmüyorum. Televizyon projelerini zayıf ve saçma buluyorum. Uniact Studio’da oyuncu adaylarına iyi bir konservatuvarda verilecek eğitimini benzerini vaat ediyoruz. Ben tutkulu, eğlenceli, kışkırtıcı ve her zaman öğrenciyi hep takip eden biriyim. Kısacası öğrencilerim kursu bitirince de benden kurtulamaz.

Haberin Devamı

Temel sahne eğitiminden sorumluyum

Selanik göçmeni bir baba ve Karadenizli bir annenin üçüncü ve son çocuğuyum. Babam ticaretle uğraşıyordu, annem ev hanımıydı. Abimin yönlendirmesiyle yüzme sporuyla tanıştım ve okul hayatım boyunca lisanslı bir yüzücü olarak iyi dereceler aldım. Bursa Erkek Lisesi mezunuyum. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü kazandıktan sonra hem İstanbul hem de tiyatro maceram başladı. Ayrıntıyı seven, çalışkan ve fazlasıyla disiplini bir oyuncuyum. Uniact Studio’da ‘Temel Sahne Eğitimi’ derslerine gireceğim. Önceliğim, mezun ettiğim öğrencinin, duygularını iyi ifade edebilen, farkındalığı gelişmiş, okuduğu metni anlayabilen ve iyi deşifre edebilen, öz güvenli bir oyuncu adayı olması.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!