Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na 7 ülkenin sporcuları katılacak

Güncelleme Tarihi:

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonasına 7 ülkenin sporcuları katılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 17:04

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na 7 ülkenin sporcuları katılacak

Haberin Devamı

Mustafa İNSAN / MERSİN (DHA)- MERSİN'de düzenlenecek olan Artistik Cimnastik Dünya Kupası'na İstanbul Atatürk Havaalanı'nda yaşanan terör saldırısı darbesini vurdu. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 22 ülkeden katılımın beklendiği turnuvaya Türkiye ile birlikte 7 ülke katılacağını açıkladı.
Yarın başlayıp, pazar günü sona erecek Artistik Cimnastik Dünya Kupası’nın tanıtım toplantısı, turnuvanın düzenleneceği Mersin Olimpik Cimnastik Salonu'nda yapıldı. Organizasyona 22 ülkenin katılacağını ancak İstanbul’da meydana gelen patlama nedeniyle bu sayının 7’ye düştüğünü dile getiren Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, şöyle konuştu:
"İstanbul’da yaşanan hadise yaklaşık 14 ülkenin gelmemesiyle sonuçlandı. Dünya Jimnastik Federasyonu, 'organizasyonu iptal edecek misiniz?’ diye sordu. Biz de ülkemizin organizasyon ülkesi olduğunu belirterek, şampiyonayı yapacağımızı söyledik. Ülkeler gelmeyince hakemler de gelemedi. Bu nedenle 5 ülkeden tarafsız hakem geliyor. Her şeye rağmen 7 ülkenin katılımıyla organizasyonu düzenliyoruz."
'BU YARIŞMA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'
Cumhuriyet tarihinde olimpiyatlara gidecek olan ilk erkek Cimnastikçi Ferhat Arıcan ise böylesine büyük bir organizasyonun Türkiye’de yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:
"Olimpiyatlardan önce böyle bir organizasyonun olması çok güzel. Bizim için olimpiyatlardan önceki son yarışma. Performansımızı en üst düzeye çıkarabilelim ki olimpiyatlarda madalyaya yakın olan anlar gelsin. O yüzden bu yarışma bizim için önemli."
Olimpiyatlara katılan en genç Cimnastikçi olarak tarihe geçen 17 yaşındaki Tutya Yılmaz ise "Nisan ayında olimpiyat kotasını aldım. Öncelikle kendi ülkemde böyle güzel bir organizasyonda yer almak benim için çok güzel bir şey. Organizasyon muhteşem. Çok mutluyum. Yarışacak olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" diye konuştu.
HANGİ ÜLKELER KATILACAK
2016 Yaz Olimpiyatları öncesindeki son resmi müsabaka olma özelliği taşıyan şampiyonada, Türkiye başta olmak Avusturya, Azerbaycan, Kolombiya, Hong-Kong, İran ve Özbekistan birincilik mücadelesi verecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!