ArtInternational Istanbul

Güncelleme Tarihi:

ArtInternational Istanbul
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 01:38

Bu yıl ilki yapılacak ArtInternational Istanbul, 16-18 Eylül tarihleri arasında İstanbul’dan New York’a, Dubai’den Viyana’ya, uluslararası 60 galeriyi buluşturacak.

Haberin Devamı

İLK kez bu yıl gerçekleştirilecek ArtInternational Istanbul uluslararası çağdaş sanat fuarı, koleksiyonerler ve sanatseverleri Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve ötesinden sanatsal üretimlerle buluşturacak. İstanbul’dan New York’a, Dubai’den Viyana’ya, uluslararası alandan 60 galerinin katılacağı fuarın basın toplantısı Pera Palace Otel’de yapıldı. ArtInternational Istanbul’un kurucularından Sandy Angus yaptığı konuşmada, İstanbul’un coğrafi bakımdan fuarcılığın merkezi olduğunu anlattı. Buranın sanat fuarı anlamında değerli bir kent olduğuna dikkati çeken Angus, “Kesinlikle Türk sanatı çok çekici ve heyecan verici. Bu nedenle fuarı İstanbul’da yapma ihtiyacı duyduk. Bu etkinliği dünyadaki en büyük sanat fuarı olarak görmek gerekiyor” dedi. Fuara katılacak galeriler arasında Londra’dan Pace ve Lisson Gallery, Paris’ten Yvon Lambert, Berlin’den Arndt gibi çağdaş sanat tutkunlarını heyecanlandıracak isimler de var.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN 10 GALERİ

Fuarın Türkiye ayağındaysa, İstanbul’un güncel sanat dünyasının öne çıkan adreslerinden 10 galeri yer alacak. Seçim komitesinin, uluslararası sergiler ve başarıları dikkate alarak yaptığı vurgulanan seçim sonucu artSümer, Egeran Galleri, Galeri Zilberman, Galeri Manâ, Galeri Non, Galerist, Pi Artworks, Pilot Galeri, Rampa Gallery ve x-ist fuardaki yerlerini alacak. Fuar kapsamında galeri sergileri dışında sanatsal aktiviteler ve özel projeler de düzenlenecek. Uluslararası sanatçılardan performanslar, Başak Şenova küratörlüğünde gerçekleşecek video gösterimleri ve Özkan Cangüven eşliğinde hazırlanan inisiyatifler bölümü fuarın sanat aktiviteleri olarak dikkat çekiyor. Bilgi için:
www.istanbulartinternational.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!