Artıları ve eksileriyle işinizin patronu olmak

Güncelleme Tarihi:

Artıları ve eksileriyle işinizin patronu olmak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 11:10

Son yıllarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki pek çok kişi kendi işinin patronu olmak istiyor. Maaş derdinin olmaması, tek yetkiye sahip olmanız cazip gibi görünse de işin bir de farklı boyutları var.

Haberin Devamı

Patron olmak ve kendi işini kurmak herkesin hayattaki en büyük hayallerinden biri. İlk başta kolay gibi görünse de karar verme becerisi, sabır ve azim gibi bazı yeteneklere sahip olanlar kendi işinde başarılı olabilir. Risk alabilen ve hızlı hareket edebilen bir yapıya sahip olmak da kendi işinizi kurmanızda ve büyütmenizde rol alabilecek özellikler olarak sıralanabilir. Patron olmanın görünürde pek çok avantajı olduğu gibi görünmeyen dezavantajları da var.

İşte avantaj ve dezavantajları ile patron olmak;

1. Patron olmak tutku ile iş yapmanızı sağlar

Patron olmanın en keyifli yanı sevdiğiniz ve tutkunu olduğunuz işi yaparken bu işin yöneticisi olmanız. İşin her detayı ile bizzat ilgilenebilir ve iş süreçlerini en yararlı şekilde düzenleyerek tek karar merci siz olabilirsiniz. Patron olmanın verdiği keyif ve huzuru deneyimleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

2. Maaş sorununuz olmaz

İşinizin patronu olarak maaş sorunu yaşamazsınız ve yaptığınız satışlardan giderleri çıkardığınız zaman tatmin edici bir kar size kalır. Patron olmak her ay belirli bir maaş hacmine göre yaşamaktan daha iyi bir gelir elde etmenizi sağlar. Bu nedenle maddi açıdan sorunlarınız azalır ve işinize daha keyifle konsantre olabilirsiniz. Bunun yanında iş potansiyelinizi artırarak çok daha fazla kazanma şansına da sahip olabilirsiniz.

3. Tek yetki sizde olur

İş hakkında tek sorumluluk sizde olur ve işleyiş hakkında etkili kararlar alarak şirketin geleceğinde söz sahibi olabilirsiniz. Şirketteki tüm satış ve iş süreçlerini takip edebilir ve şirket üzerinde tam sorumlu bir şekilde aksiyon alabilirsiniz.

4. Maddi zorunluluklarla başa çıkmalısınız

Patron olmanın avantajları yanında dezavantajlarını da yaşarsınız. Maddi anlamda riske girmek ve yeni iş alanları için yeterli sermaye bulmak sizin işinizdir. Risk almalı ve hata yapma payınızı iyi hesaplamalısınız. Yanlış atabileceğiniz bir adım şirketinizin iflas etmesi ile sonuçlanabilir.

5. Mesai saati yoktur

Kendi işinizin başındayken her bölümle tek tek ilgilenmeli ve her şeyden haberdar olmalısınız. Bu yüzden maaşlı çalışan gibi sabah 9 akşam 5 arası bir işinizin olmasını beklemeyin. Bazen saatlerce çalışmak ve sosyal hayatınızdan ödün vermek zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

6. Gerektiğinde hayati kararlar almalısınız

Şirketteki üretkenliği ve satış artırıcı faaliyetleri fazlalaştırmak için yoğun çaba sarf etmeniz gerekebilir. Aksayan süreçleri tespit etmeli ve satışları artırmak için yeni keşifler yapmalısınız. Bu da sizin yeni çözümler bulma ve çaba sarf etme potansiyeline sahip olmanız gerekeceği anlamına gelir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!