Artık vapur derbileri bitti

Güncelleme Tarihi:

Artık vapur derbileri bitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 00:04

“Taraftar otobüsündeki bir Fenerbahçeli, “Neden vapurla gitmiyoruz. Beşiktaş deplasmanı demek vapur demek” diye söylendi. Bu sorunun cevabını stada geldiğimizde öğrendik. Deplasman tribünü artık deniz tarafında değildi.”

Haberin Devamı

FENERBAHÇE taraftarının ilk Vodafone Arena derbisiydi. Müthiş polisiye önlemler, kulübün güvenliklerin uyarıları ile saat 16.30 civarı Kadıköy’den yola çıktık. Tezahüratlarla başlayan yolculuk kalabalıktan etkilenen bir taraftarın, “Bu otobüs çok sıcak” diyerek camı kırmasıyla soğuk bir havaya büründü. Yolculuk sırasında Fenerbahçe taraftarları son derece inançlıydı. Bindiğim otobüste 1907 Fenerbahçe Derneği’nin yönetim kurulu üyesi de vardı, Niğde’den maça gelmiş taraftar da vardı. 

TRİBÜN DE DEĞİŞTİ

Özgür Kandil isimli taraftar yol boyunca, “Bizi neden buradan getiriyorlar? Neden vapurla gitmiyoruz? Beşiktaş deplasmanı demek vapur demek” diyerek söyleniyordu. Bu soruların cevabını stada geldiğimizde öğrendik. Deplasman tribünü artık deniz tarafında değildi.

Haberin Devamı

İZDİHAM OLURSA...

Stadın önüne geldiğimizde adrenalin bir anda yükseldi. Bazı taraftarlar ile polisler arasında gerginlikler yaşandı. Bizi dar bir koridora aldılar ve tribüne girmeden önce  tek tek aradılar. Bu dar koridorda taraftarlar tepkiliydi. “Bir izdiham olsa burada hepimiz ezilerek ölürüz” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

YİNE BİLETSİZLER!

Bazı taraftarlar polis tarafından ayrı yerde tutuluyordu, bunlar biletsiz olarak maça gelenlerdi. Eskiden derbilerde bu tarz kişiler ya gişe kırıldığı için biletsiz bir şekilde girerdi ya da polis rakip takım taraftarlarla karşılaşmasınlar diyerek onları stada alırdı. Bu kez bu olmamıştı.

POĞAÇALI KADIN

Taraftarlar arasında iki grup gözüme çarptı. Hemen yanımda oturan Filiz Yalman isimli kadın taraftar maça poğaçalar ve yiyeceklerle gelmişti. “Hangi gruba üyesiniz?” diye sordum. “Hiçbir gruba. Tek başıma maça geldim” diye yanıt verdi ve bana da yanında getirdiği poğaçalardan ikram etti.

TOTEMLER YAPILDI

Stada girdiğimizde etrafı kolaçan ederken abdest alan bir taraftar gördüm. Bazı taraftarlar maç öncesi namazlarını kılıp dualarını ettiler. Totemler yapıldı ve maç saati beklenmeye başlandı. Artık Beşiktaş taraftarının maça girişi beklenmeye başlandı. 19.30 itibari ile Vodafone Arena dolmaya başladı. 

Haberin Devamı

CAM ÇERÇEVE İNDİ

Polis mükemmel önlemler almıştı. Fenerbahçe’nin bir güvenlik sorumlusu taraftarlara tepkili bir şekilde bana şu mesajı attı: “Bu kadar güzel organizasyon.  Kulüp, stat, güvenlik, polis vs. Ama sağolsun bizim seyircimiz. Daha otobüsler kalkmadan cam çerçeve kırdılar.  Yazık be. “

YÖNETİCİ DE TRİBÜNDEYDİ

Bu arada Fenerbahçe tarihinde hiç olmayan bir şeye de tanık olduk. Beşiktaş yönrtimine tepki göstermek için protokol tribününe gitmeyen Fenerbahçe yöneticisi Metin Doğan karşılaşmayı taraftarlarla birlikte izledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!