Artık öööğ!

Güncelleme Tarihi:

Artık öööğ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2004 13:12

Hakikaten artık öööööğ! Bu kadar pespayeleşmeye, bu kadar iğrençleşmeye gerçekten gerek var mı Allah aşkına?

Haberin Devamı

Bu yaşadığımız faciaya “sosyolojik” bir izah getirmeye çalışırıyorum: Fransa’nın eski başbakanlarından Raymond Barre’ın bir sözünü zorluyorum, (Siyasette) “Yeniden oluşturmak için ayrışmanın / dağılmanın tamamlanmasını beklemek gerekir” !

Acaba toplumların gelişme çizgisinde de “Yeniden düzelmek, toparlanmak için çürümenin, kokuşmanın tamamlanması gerekir” denebilir mi?

Tıpkı, siyasette yaşadığımız “Demokrasilerde halk bütün yanlışlıkları dener, doğruyu sonra bulur” (Winston Churchill) sendromu gibi...

Yani dibe vurmamız mı lazım?

Çünkü beyin seviyesinden çıktığımız yolda, ağız, meme, apış arası derken ayak tabanı seviyesine kadar indiğimize göre, bu dibe vurmak değil midir, bunun daha da dibi var mıdır?

Yoksa bile yaratırız...

*

Türkiye’nin en büyük gazetesinde 1.5 sütuna 17 santim bir haber. Aynen şöyle :

En bakımlı ayaklar Avşar ile Şener’in

Muharrem AYDIN/İSTANBUL

İstanbul’da özellikle sosyete ve ünlü sanatçıların gittiği 50 kuaför salonunda yapılan bir araştırmada Türk kadının ayak karnesi zayıf çıktı. Araştırmaya göre Türkiye’nin “en bakımlı ve estetik ayakları” ise sanatçılar arasında Hülya Avşar’a, mankenler arasında ise Demet Şener’e ait.

Avşar’ı Gülben Ergen, Hande Ataizi, Ebru Gündeş ve Emel Sayın izledi. Şener’in dışında ayakları en bakımlı mankenler ise Arzum Onan, Ebru Şallı, Ebru Akel ve Deniz Akkaya. Araştırma, DERİMOD firmasının sponsorluğunda, İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Odası (İKKMO) Sektörel Araştırmalar Merkezi’nce gerçekleştirildi. Araştırmaya Etiler, Ulus, Nişantaşı, Kadıköy, Yeşilköy gibi lüks semtlerde hizmet veren ve aralarında MOS, Ali Kırık Tarak, Erdem Kramer ve Divan gibi sosyete, sanat ve moda dünyasının tercih ettiği 50 kuaförde çalışanlar katıldı.

*

Haberin Devamı

Yani, okurken gülüyoruz, çok komik tabii de (*), oturup “haber” yapılacak şey mi bu, yapılıp da Hürriyet gibi bir gazeteyi işgal edecek şey mi bu?

Biz nerede hata yaptık Allah aşkına?

 

Not: Bu arada, görsel malzeme olarak Hülya Avşar ile Demet Şener’in portrelerinin kullanılmasını esefle kınıyorum. İki güzel kadının birer büyük boy AYAK FOTOĞRAFI iyi giderdi.

(*) Bu haberin nesine güleceğime şaşırdım. (1) İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Odası İKKMO’nun Sektörel Araştırmalar Merkezi diye bir ünitesi varmış, bu bir. (2) Bu Merkez, Derimod’un sporsorluğuyla, bir “En Bakımlı Ayaklar Anketi” yapmış, bu iki. (3) Etiler, Ulus, Nişantaşı, Kadıköy, Yeşilköy gibi lüks semtlerdeki 50 kuaförde çalışan manükür kızların görüşünü almışlar, bu üç. (4) Ve soru da muhteşem: “Türkiye’nin en bakımlı ve estetik ayakları kimin?” diye. “Estetik ayak” !!!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!