Artık "Miço" olunamayacak

Güncelleme Tarihi:

Artık Miço olunamayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 11:31

Ulaştırma Bakanlığı'nın Gemiadamları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Yönetmelikten, “Miço” ve “Silici” ibareleri çıkarılırken, yönetmeliğin yayım tarihinden önce Miço yeterliğine sahip olanlardan 6 ay gemide eğitim görmek şartıyla 12 ay deniz hizmetini tamamlayan ve “gemici sınavı”nı başaranlar “Gemici” yeterliği almaya hak kazanacak. Söz konusu kişilere, gemici yeterliği ile birlikte idare tarafından “seyir vardiyası tutma belgesi” verilecek.

Silici yeterliğine sahip olanlardan 6 ay gemide eğitim görmek şartıyla 12 ay deniz hizmetini tamamlayan ve “yağcı sınavı”nı başaranlar da “Yağcı” yeterliğini almaya hak kazanacak. Yağcı yeterliği ile birlikte idare tarafından bu kişilere “makine vardiyası tutma belgesi” düzenlenecek.

Yönetmelikle, güverte sınıfı ve makine sınıfı gemiadamlarının, gemiadamı cüzdanı ve/veya yeterlik belgesi alabilmeleri için gerekli yaş, eğitim-öğretim ve deniz hizmet süresine dair şartlar da yeniden belirlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!