Artık Mavi'nin zamanı geldi

Güncelleme Tarihi:

Artık Mavinin zamanı geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 12:16

Hem iyi söylüyor hem de iyi şarkılar söylüyor Mavi. Ama şu ana kadar hak ettiği desteği alamadı. Artık zamanı geldi.

Haberin Devamı

Son beş-on yılın en iyi vokalistlerindendir Mavi. Günümüzde pek de aranmıyor olan, iyi ve doğru şarkı söyleme becerisine sahip az sayıda şarkıcıdan biri. Genel gidişatın, gündelik modaların da peşinde değildir. Kendince sağlam bellediği şarkıları seçer, söyler. Ama seçer ve söylerken, genç dinleyiciler başta olmak üzere her kuşaktan insana keyif versin, mümkün olduğunca farklı farklı sınıf ya da statüye ait gruplara cazip gelsin de ister. İşte bu neden(ler)le de, o büyülü slogandaki gibidir şarkıcının durumu: 7’den 70’e dinletir şarkılarını. Ya da dinletebilir... Makul ölçüde destek bulur ve şarkılarını ulaştırabilirse eğer.

 

Artık Mavinin zamanı geldi

Haberin Devamı

Dişi Kuş, Mavi, Pasaj/ 5 üzerinden 4 yıldız 


Bu bakımdan şanssızdır ama. İlk günlerinden itibaren tamamı da genel ortalamanın üstünde şarkılar yaptı, single’lar, albümler çıkardı. Ama şu an hak ettiği yerde bulunmuyor ne yazık ki. Sebebi de popüler kültürün içinde bulunduğu umarsız durum. Neyi dinlememiz (ya da seyretmemiz) gerektiği, artık başkalarınca kodlanıyor beynimize. Mavi işte bu ‘başkaları’na, her zaman birkaç numara büyük geldi. Hem şarkıları basit değil, dolayısıyla Fransız kalınıyor kendisine hem de önünde yeni yollar açacak kişileri kafaya/kola alma gibi bir isteği (belki de becerisi demek lazım) hiç olmadı.

 

 

Böyle oluşu Mavi’yi yolundan alıkoyamıyor ama. Sözlerini kendisinin yazdığı, İlker Yeter’in bestelediği, Bora Duran’ın düzenlediği ‘Dişi Kuş’, yine tam da ondan beklenebilecek kadar temiz, düzgün, şarkı gibi bir şarkı. O nerede başlar, nerede biter şarkılardan değil; başı, ortası, sonu olan sağlam şarkılardan. İniş/çıkışları, genel trafiği, tadı/tuzu, heyecanı/hızı gayet kararında. Gökhan Özdemir’in çektiği klipse, “Ben müziği dinlemem ama seyrederim” gibi asri bir saplantı içindekilere cazip gelecek. Sular seller gibi bir Mavi şarkısı, ‘Dişi Kuş’, gerçekten de masmavi.

 

Haberin Devamı

TARİH YAZAN ŞARKILAR

Artık Mavinin zamanı geldi

Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları/ 5 üzerinden 4 yıldız 


Tuna Kiremitçi sözünü tuttu ve ‘Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları’ projesi kapsamında ikinci, hatta üçüncü şarkısını da çıkardı. İlkinde (‘Uçmak İstiyorsan’) Pamela ile sırt sırta vermişti; şimdiyse Özge Fışkın ve Gonca Vuslateri ile. ‘Bana Sebepsin’, Kiremitçi’nin Atlas adını verdiği grubuyla yaptığı ‘Selam Yabancı’ albümünün dikkat çeken şarkılarından biriydi ve şarkının yeni hali, çok daha sağlam, çok daha mükemmel olmuş. Özge Fışkın’ın (tıpkı Pamela gibi) Kiremitçi ile uyumu, aklın ve kalbin yolu birdir tavrı, şarkıyı uçuran önemli sebeplerden biri. Gonca Vuslateri ile yapılan (Kiremitçi’nin ‘Kumdan Kaleler’ dönemine ait) ‘Sana Dair’ de iyi ve sakin bir şarkı; bu zamanda benzeri fazla olmayanlardan. Ama aslında projenin kendisi doğru/sağlam. Kiremitçi ve arkadaşları şu kurak zamanlarda tarih yazmaktalar.

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!