Artık kaybolmayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Artık kaybolmayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 13:11

Artık kaybolmayacaklar

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, emniyet ve Alzheimer Derneği Denizli Şubesi'nin ortak çalışmasıyla takdir toplayan bir proje hayata geçirildi. Huzurlu Yaşam adı verilen projeyle sıklıkla kaybolma sorunu yaşayan Alzheimer hastalarının kimlik tespitlerinin kısa sürede yapılabilmesi için 14 Alzheimer hastasının parmak izleri alındı, veri tabanı oluşturulmaya başlandı.
Alzheimer Derneği Denizli Şubesi'nin, Alzheimer hastalarının ve yakınlarının en çok yaşadıklarını sorunlardan biri olan hastaların kaybolmalarını en aza indirmek, kaybolma vakalarında Alzheimer hastalarını en kısa sürede bulabilmek için Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'la yaptığı görüşmeler olumlu sonuç verdi. Alzheimer Derneği ile Denizli Emniyet Müdürlüğü birlikte Huzurlu Yaşam Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında ilk olarak Denizli Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü'ne yakınlarıyla birlikte gelen 14 Alzheimer hastasının parmak izleri alındı. Alzheimer hastalarıyla ilgili veri tabanı oluşturulmasına başlandı. Olası bir kaybolma vakasında kendisini anlatamayan, adresini veremeyen Alzheimer hastasının parmak izinden kısa sürede bilgilerine ulaşılacak ve evine dönmesi sağlanacak.
Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, projenin Vali Ahmet Altıparmak'ın talimatıyla şekillendiğini, Alzheimer Derneği ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Demir, projenin sadece kent merkezinde değil 19 ilçede de hayata geçirileceğini belirtti.
Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz ise projeye gösterilen ilgiye teşekkür edip, "İlk etapta parmak izi uygulaması hayata geçiriliyor. Bazı hastalarımızın parmak izleri alındı, sistemde ilk adım atıldı. Dernek olarak sistemi daha da geliştirmek ve farklı hale getirmek istiyoruz. Cipli sistem için araştırmalarımız sürüyor. Parmak izi uygulamasını tüm Alzheimer hastaları için hayata geçirdiğimizde amacımıza ulaşmış olacağız. Alzheimer hastaları ve yakınları en önemli korkularından kurtulacak" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!