Artık istesen de alamazsın

Güncelleme Tarihi:

Artık istesen de alamazsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Geçen sezon G.Saray’da forma giyen tam 5 futbolcu (Elano, Dos Santos, Keita, Kewell, Neill), Dünya Kupası’nda ülke milli takımlarının başarısı için ter döküyor.

Haberin Devamı

Güney Afrika’ya en fazla oyuncu gönderen kulüp olan G.Saray, bonservisini 7.5 milyon Euro’ya aldığı Elano’yu, Brezilya Milli Takımı’ndaki performansına göre değerini bulması durumunda satmayı planlıyor. Sambacının Kuzey Kore’ye attığı golle yüzlerin güldüğü sarı kırmızılılarda Giovani Dos Santos’un performansı keyifleri kaçırdı! Nasıl mı? İşte yanıtı...
Devre arasında Tottenham’dan satış opsiyonu önceliği sarı kırmızılılarda olmak şartı ile kiralanan Meksikalı yıldız için istenen 7 milyon Sterlin’i çok bulan G.Saray Yönetimi, bu futbolcunun bonservisini almaktan vazgeçti.
Rijkaard istedi ama...
Meksika Milli Takımı ile 1-1 biten Güney Afrika ve 2-0 kazanılan Fransa maçlarında oynadığı futbolla büyük beğeni kazanan Dos Santos bir anda transfer piyasasının en çok aranan futbolcuları arasına girmeyi başardı. Tottenham’ın G.Saray’a tanıdığı satış opsiyon hakkı 5 Haziran’da sona erdiği için sarı kırmızılılar bu oyuncuyu istese de belki o fiyata (7 milyon Sterlin) alamayacak.
Teknik direktör Frank Rijkaard’ın ısrarla bonservisinin alınmasını istediği Giovani Dos Santos’un geçen sezonki performansından memnun kalmayan yönetim, isteksiz davranınca Meksikalı ile bağlar 1 ay öncesinden kopmuştu.
İlgimiz kalmadı
Buna rağmen G.Saray Kulübü Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, 3 hafta önce İngiltere’de Tottenham Kulübü yöneticileri ile Dos Santos’un bonservis ücreti konusunda son bir görüşme yaptı. İngilizler fiyatta indirime gitmeyince bu defter kapandı.
Galatasaray’da transfer çalışmalarını yürüten isim olan Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, “İngilizlerin istediği rakam bir hayli fazla. 7 milyon Sterlin’i vermemiz mümkün değil. Dos Santos’la artık ilgimiz kalmadı” dedi.

Haberin Devamı

Meksikalı’nın peşinde 4 kulüp var

G.SARAY’ın satın alma opsiyonu olmasına rağmen bonservisini almak için girişimde bulunmadığı Giovani Dos Santos, Dünya Kupası’ndaki futboluyla bir anda Avrupa’nın gözdesi haline geldi. Menajeri Pini Zahavi, Portekiz’den Benfica ve Porto, Yunanistan’dan Olympiakos ve İspanya’dan Deportivo La Coruna’nın Dos Santos için Tottenham’la temasa geçtiğini söyledi. İngiliz kulübünün istediği 7 milyon Sterlin’lik bonservis ücretini, Dos Santos’un Dünya Kupası’nda gösterdiği performans nedeniyle daha da artırması bekleniyor.

Haberin Devamı

Dos Santos için ne dediler?

Hakan ÜNSAL: Seçim olsa alırlardı

G.SARAY Yönetimi önümüzdeki aylarda seçim olsaydı alırlardı. Dos Santos, kalite ve yaş olarak bulabileceğin en iyi oyuncu. Onun yaşında ve kalitesinde başka oyuncu bulamazsın. Dünya Kupası’nda iyi oyununu sürdürürse o da artık G.Saray’ı istemez. Eğer Arda gider, Keita’ya da iyi bir teklif gelir gönderirlerse bu sezon ancak Quaresma ve Stoch’u izleriz.

Kanat ATKAYA: O kadar para verilmez

G.SARAY’ın kafasındaki planlar Arda üzerinden yürüyor. Dos Santos da bundan etkilenenlerden biri sadece. Futbolcuların milli takımlarında daha farklı performans sergilemelerine alışığız. Milli takımlarda farklı oynuyor bazı oyuncular. Dos Santos gelecek vaad eden parlak bir oyuncu. Ancak bir gerçek ki, para da biraz yüksek. Ben de açıkçası o kadar para verilmesine karşıyım.

Haberin Devamı

Feyyaz UÇAR: Yıldızı kaçırmayacaksın

Fedakarlık yapacaksan böyle genç ve istikbali olan bir oyuncu için yapılmalı. Konuşulan rakam çok değil. Defans anlayışı o kadar gelişti ki, bu defansları geçmek için sıradan adamlara değil, Messi, Robinho, Dos Santos gibilere ihtiyaç var. Sıradan adamlar iş yapmıyor. Özel yetenekleri olan, kreatif oyuncular ön plana çıkacak. Yıldızı bulan kaçırmasın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!