Artık G.Saray'da kalmamın bir anlamı yok

Güncelleme Tarihi:

Artık G.Sarayda kalmamın bir anlamı yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 00:31

BAŞKAN Ünal Aysal, ekonomik zorlukları anlatınca italyan hoca görevi bırakma kararı aldı.

Haberin Devamı

TEMEL SEBEPLER

“İki GİDİŞ nedenİ var... Birincisi, UEFA isteğiyle 90 milyon Euro’luk bütçe sınırıNI aşamayacak oluşumuz. İkincisi TFF’nin 5+3 yabancı kararı.”

‘İMKANSIZ’ DEDİ

“Bütçeyi aşamayacağımızı ve yabancı sayısının artmayacağını söyleyince bana, ‘Bu sınırlar, hedeflerİme ulaşmamı imkansız kılıyor’ dedi.”

TAZMİNAT YOK

“Görevi kendisi bıraktı. Hiçbir tazminat talebinde bulunmadı. Kendisine sadece geçtiğimiz Mayıs’a kadar olan alacaklarını ödeyeceğiz.”

255 GÜNLÜK Roberto Mancini serüveni sona erdi ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, ayrılığın hikayesi ile perde arkasını Hürriyet’e anlattı.
İşte Aysal’ın anlatımı ile Mancini zirvesinde yaşananlar ve İtalyan teknik adamın görevi bırakırken kullandığı ifadeler…
“Öncelikle ayrılık konusundaki endişelerimi daha önce dile getirmiştim. Galatasaray’ın içinde bulunduğu şartların Mancini için sıkıntı yaratabilme ihtimali vardı. Salı günü bir araya geldiğimizde Mancini’ye, G.Saray’ın içinde bulunduğu durumu anlattım. Transfer bütçesi ve mali imkanları hakkında bilgi verdim.
Kendisinin Galatasaray’dan ayrılma sebebi olarak iki neden öne çıkıyor...

KADRO KURMA SIKINTISI

Haberin Devamı

BİRİNCİSİ, UEFA’nın Galatasaray’a koymuş olduğu bütçe kısıtlaması ve kadro maliyetimizin 90 milyon Euro ile sabitlenme şartı.
Bizim geçen yıl oyuncu kadrosu ve teknik kadro bütçemiz toplam 90 milyon Euro idi. UEFA bunun üstüne çıkmamızı istemiyor. Çıkılırsa müdahale ediyor. Ve bu durum Roberto Mancini’nin istediği transfer bütçesi konusunda uzlaşamamamıza neden oldu.
İkinci neden ise, TFF’nin 5+3 yabancı sınırlaması kararı. Mancini bu sınırlama nedeniyle Galatasaray’da başarıya gidecek bir kadro kurmasının zorlaşacağını belirtti.

HEDEFİM ŞAMPİYONLAR LİGİ

BEN kendisine transfer bütçesi ve mevcut imkanları anlattıktan sonra Roberto Mancini bana şu yorumu yaptı:
‘Ben Galatasaray’a gelirken hedefim Türkiye’de değil, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmaktı Bütçe ve yabancı kontenjanındaki bu sınırlar başarılı olmamı engelleyen unsurlar. Şampiyonlar Ligi’nde iddialı bir kadro kurmak istiyorum. Ama bu iki sınır benim koyduğum hedefleri imkansız hale getiriyor. O zaman G.Saray’da kalmamın bir anlamı yok.’

ESKİ ALACAKLARI ÖDENECEK

Haberin Devamı

AÇIKÇASI, Mancini bana göre haklı. Bana göre de hem UEFA’nın, hem de TFF’nin koyduğu sınırlar Galatasaray’ın Avrupa’da büyük başarılar elde etmesini engelleyen unsurlar.
Ve biz Roberto Mancini ile aslında bu kararı ikimiz dün (önceki gün) Les Ottomans’taki görüşmede aldık. Ama açıklamayıp bir gün düşünme süresi verdik. Bugün (dün) sabah telefonla yaptığımız görüşmede de yollarımızı ayırdık.
Herhangi bir tazminat talep etmeyip görevi kendisi bıraktı. Ona geçtiğimiz mayıs ayına kadar olan alacaklarını ödeyeceğiz. “

MANCİNİ’NİN KARNESİ

9 yıllık hasreti bitirip gidiyor

TÜRKİYE LİGİ
28 MAÇ, 16 GALİBİYET,
7 BERABERLİK, 5 MAĞLUBİYET

ŞAMPİYONLAR LİGİ
7 MAÇ
2 GALİBİYET
2 BERABERLİK
3 MAĞLUBİYET

Haberin Devamı

TÜRKİYE KUPASI
11 MAÇ
6 GALİBİYET
4 BERABERLİK
1 MAĞLUBİYET
9 yıl aradan sonra G.Saray’a kupayı kazandırdı.

Üzülerek terkediyorum

Mancini, Corriere dello Sport Gazetesi’ne: “Önyargılarla karşılaşsam da görevimi tutku ile sürdürdüm” dedi.

MANCİNİ, İtalyan basınından Corriere dello Sport Gazetesi’ne yaptığı açıklama ile taraftara veda etti. 8 ayda kulübün hedefleri için çalıştığını ve başarılı sonuçlar aldığını söyleyen Roberto Mancini şöyle devam etti:
“Ligi ikinci sırada bitirirken, Türkiye Kupası’nı kazandık. Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı bir dönem geçirdik. İstanbul’u ve muhteşem taraftarlarını üzülerek terk ediyorum. Beni oldukça sıcak karşılayan başkan Aysal’a ve benimle birlikte çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kankalardan Mancini’ye veda

Haberin Devamı

ROBERTO Mancini’nin istifası sonrası öğrencileri de antrenörlerine veda etti. Çeşme’de tatil yapan Burak ve Selçuk, twitter’dan attıkları mesajlar ile Mancini ile vedalaştı.
Burak, “Bize kattıklarınız için çok teşekkür ederim sizi asla unutmayacağım” diye yazarken, Selçuk ise “Her şey için teşekkürler, seni tanıma fırsatı bulduğum için şanslı hissediyorum. Özel insan” dedi.

Müthiş sezon geçirdik

EMRE Çolak, herkesin düşündüğünün aksine müthiş bir sezon geçirdiklerini söyledi. GS TV’ye konuşan Emre, “Türkiye Kupası’nı aldık, ikinci olduk, Şampiyonlar Ligi’nde güzel bir noktaya geldik” dedi.

Yüz yüze ayrıldılar telefonda vedalaştılar

Aysal ile Mancini, ayrılık kararını önceki günkü görüşmede aldı ancak bir çözüm olabilir diye gizli tuttu. İtalyan hoca dün sabah Başkan’ı arayıp istifasını bildirdi.

Haberin Devamı

AYRILIK kararı önceki gün Les Ottomans Oteli’nde alındı, Roberto Mancini, ‘Belki çıkış yolu bulabilirim’ düşüncesiyle uçak biletini dahi iptal etti.
Salı günü Aysal ile bir araya gelen Mancini, Başkan’ın çizdiği tablo sonrasında deyim yerinde ise şoka uğradı. Transfer konusu ve kadro yapılanmasını konuşmak üzere Ancona’dan günü birlik İstanbul’a gelen ve akşam ailesinin yanına dönecek olan Mancini, Aysal’ın sözleri üzerine uçak biletini iptal etti.

RAPOR HAZIRLAYACAKTI

Les Ottomans’taki toplantıda, ayrılık ateşini yakan Roberto Mancini ile başkan Aysal, 1 gün düşünme ve bir çıkış yolu bulmak adına rapor hazırlamayı kararlaştırdı
Morali bozulan Mancini, G.Saray-F.Bahçe basketbol maçına da gitmedi. Ve dün sabah saatlerinde İtalyan teknik adam, Ünal Aysal’ı telefonla arayıp görevinden ayrılma fikrinin değişmediğini, istifa ettiğini bildirdi.

Lucescu pazara kadar süre istedi

MANCINI ’nin istifasının ardından başkan Ünal Aysal, “Favorim G.Saray’ı Alman yada Hollanda ekolünden bir teknik adama emanet etmek” dedi. Aysal, Lucescu için, “Kendisi kulübü ile yeni sözleşme uzattı. Mevcut şartlarda zor görünüyor” yorumunu yaptı. Luce’nin ise pazar gününe kadar süre istediği belirtildi.
Hollanda ve Almanyalı adaylar arasında Heynckes, Co Adriaanse, Van Marwijk, Martin Jol ve Koeman var.

Yolu dostluk ve anlayışla ayırdık

G.SARAY resmi internet sitesinden Sportif A:Ş. imzasıyla yapılan açıklamada Mancini’ye teşekkür edildi. Açıklamada şöyle denildi:“Şirketimiz ile Sayın Roberto Mancini arasındaki iş akdi, Sayın Mancini’nin talebi üzerine ve karşılıklı mutabakat ile sonlandırılmıştır. Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan ücretinin dışında bir talepte bulunmamış ve taraflar tam bir dostluk ve karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!