Artık dünya şampiyonasına 2 saat uzaktalıktayız

Güncelleme Tarihi:

Artık dünya şampiyonasına 2 saat uzaktalıktayız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2010 13:31

2011 Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası Avrupa Turu Grup Eleme maçlarında Finlandiya, Portekiz ve Belarus'u yenerek Play-Off'a kalmayı başaran Hentbol Milli Takımı'nın başarısı büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

ALMAN TURİSTLER ALKIŞLADI

Belarus maçından sonra otele giriş yapan hentbolcularımızı TV'den izleyen kalabalık bir Alman turist grubu alkışlayarak, büyük destek verdi. Yaş kategorisi, 60'ın üstünde olan Almanların "Türkiye, Türkiye" tezahüratları görülmeye değerdi.

EYÜPOĞLU: "YERLİ HOCALARIMIZIN BAŞARISI"

Federasyon Başakanı Bilal Eyüpoğlu, Nisan ayında şeçimle işbaşına geldikten hemen sonra, göreve yerli hocaları getirdiklerini ifade ederek, "Hıkmet Vurgun, İsmail Güney, Kıvanç Özcan ve Emre Uyar ile sprocularımız bize yeni başarıların müjdesini verdi. Şimdi yeni hedef Brezilya'daki Dünya Şampiyonası" dedi ve şöyle devam etti:

"16 kamp yaptık. Bunların biri hariç hepsini devletimizin bize verdiği imkanları kullanarak gerçekleştirdık. Artık Türk Hentbolu, erkekler ve kadınlarda çıtayı daha da yükseğe koymuştur."

Haberin Devamı

KURA ÇEKİMİ NORVEÇ'TE

Play-Off kura çekimi 19 Aralık'ta Norveç'in Bergen kentınde yapılacak. İki maç üzerınden oynanacak maçlar sonrası kazanan takım Dünya Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazanacak.

PRİM 6'ŞAR BİN TL

Federasyon Başkanı Bilal Eyüpoğlu, millilerin play-off'a yükselmelerınden ötürü 6'şar bin TL ile ödüllendirileceklerini söyledi.

AKGÜL KUTLADI

GSGM Yunus Akgül'de Federasyon Başkanı Bilal Eyüğoğlu'nu telefon açarak kutladı.

VURGUN: "DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA İKİ SAAT UZAKTAYIZ"

Teknik Direktör Hikmet Vurgun ise "Üç kez ucuna gelip avucumuzdan kaçırdığımız Şampiyıonaya şimdi iki maç yapacagımızı düşünürsek iki saatlik uzaklıktayız" ifadelerini kullandı.

Vurgun, "Avrupa takımları, Dünya Şampiyonasımna katılanlara göre çok güçlü. Biz en ıyı 12 takımla mücadele edip gitmeye çalışIyoruz. Oraya gidersek, alacagımız dereceler çok daha iyi olacak" diye konuştu.

YELİZ ÖZEL IŞIK SAÇTI

Takım Kaptanı Yeliz Özel ise 34 gol atarak Portekiz'de izleyenleri büyüledi ve gol kralı oldu. Takım Kaptanı halen Romanya'nın Olceha takımında oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!