Artık daha özgürüm

Güncelleme Tarihi:

Artık daha özgürüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:14

Keremcem, kendi adını verdiği beşinci albümüyle karşımızda. Şarkıcıyla Bebek Parkı’nda buluşup “Aşkı, hayatı kabullenişimin albümü” dediği bu yeni çalışmayı konuştuk. Sohbetimiz sırasında da çimlere basıp negatif enerjimizden kurtulduk!

Haberin Devamı

* Yeni albümün ismi neden “Keremcem” oldu?

- Çünkü bu albüm, ismini Keremcem koyabileceğim kadar beni anlatıyor. Ruh halimi, dünya içinde bulunduğum yeri anlatan bir albüm oldu.

* Neresi o yer? Kendinizi nerede hissediyorsunuz?

- Geldiğim noktada, ruhumun hayatın ahengine çok uygun olduğunu düşünüyorum. Duvarları daha yıkılmış, hayatın getirdiklerine daha hoşgörüyle bakan biriyim artık...

* En çok hangi durumlarda çevrenize duvar örüyordunuz?

- Herkesin kendine özel duvarları vardır. Aslan doğasında kendine nasıl bir alan çiziyorsa, biz de öyle duvarlar örüyoruz.

* O duvarların yıkılmasının sebebi ne?

- Neticede insan düşünen bir varlık. Çok duvarlarınız olduğunda kendinizi istediğiniz gibi dışarıya açamıyorsunuz.

* Şimdi daha mı özgür hissediyorsunuz?

- Kesinlikle... Özgürlük her şey demek!

* Peki, bu birden gelişen bir düşünce mi?

- Hayır, her şey bir süreç, hayatın getirdiği bir şey bu da.

* Bu aralar felsefeye mi merak sardınız ya da daha çok okuyup daha çok düşünmeye mi başladınız? Bana öyle hissettirdiniz...

- Hayır, öyle bir şey yok. Sadece her şeyin doğru yerde, doğru zamanda olduğunu kabul etmekle ilgili bir durum var. Hayata karşı gelmek değil de hayatın ahengine uyum sağlamakla ilgili bir şey... Aşkı, hayatı kabullenişimin albümü oldu “Keremcem” de.

ŞARKILARI İÇİN BELİT’TEN İZİN ALDIM

* Yeni albümde sizin de şarkılarınız var, değil mi?

- Söz ve müziği bana ait iki şarkı var. Onların dışında Murat Güneş ve Belit Özükan’ın sözleri, Erdem Ergün’ün müzikleri var.

* Albümde birlikte çalıştığınız isimlerden biri de Volga Tamöz. Bu, kendisiyle ilk çalışmanız mı?

- Aslında Volga’yla çok eski arkadaşız biz. İlk konserlerimde de sahnemdeydi. Çok eğlenceli 120 konser yaptık. Çok istememe rağmen hiç stüdyo aşamasında birlikte çalışmamıştık. Volga’yla tam albüm sürecine başlamak üzereyken yeniden karşılaştık ve stüdyoya birlikte girdik.

* Belit Özükan, eski sevgiliniz. Şarkılarını albümde kullanmanıza ne dedi?

- Beraber yaptığımız şarkılardı onlar. Hatta ilk klibini çektiğimiz “Berbat” şarkısının sözlerini de Belit yazmıştı... Her şey insana bir şeyler katıyor. Ayrılıklar da, beraberlikler de... Sevgi de, nefret de... Nefret etmem ben gerçi, öyle bir huyum yoktur. Belit’in sözlerinin, bizim beraber yaptığımız şarkıların bu albümde olması bana güzel hissettiriyor. Albüm sürecinde de konuştuk, şarkıları kullanmak için izin istedim, o da mutlu olacağını söyledi.

ARKADAŞ OLMADAN İLİŞKİ YAŞAYAMIYORUM

* Belit Özükan’dan ayrıldıktan sonra adınız Şahika Ercümen’le anıldı. Sonrasında eski rol arkadaşınız Seda Güven’le ilişkiniz başladı. Bu masum yüzün altında çapkın bir adam mı var?


- Siz ne görüyorsanız o! Ben hep uzun sürekli ilişkiler yaşadım. Sadakate inanan bir adamım. Şahika’nın adını saymaya bile gerek yok, çünkü çok yakın arkadaşım. Seda konusunda ise öyle söylemeyeceğim.

* Seda Hanım için de “Arkadaşım” demiştiniz ama...

- O zamanlar gerçekten arkadaştık çünkü. Biz “Merhaba Hayat”ta birlikte oynadık. O dönem ikimizin de başkalarıyla ilişkisi vardı.

* Sonrasında arkadaşlığınız aşka dönüştü...

- Benim bütün ilişkilerim arkadaşlıkla başladı zaten. Arkadaş olmadan ilişki yaşayamıyorum.

Haberin Devamı

ALBÜMLE ADAŞIZ

Haberin Devamı

* Sizin fikriniz miydi albüme kendi isminizi vermek?

- Aslında radyocu arkadaşım Ahmet Kamil’in fikriydi. Onunla aynı spor salonuna gidiyoruz. Kartonet aşamasındayken albümün ismi hakkında sohbet ediyorduk, “Kendi adını koysana” dedi. Hem beni yansıtması açısından hem de görsel açıdan sevdim bu fikri. Şimdi “Albümümle adaşız” diyorum, böyle söylemek de çok hoşuma gidiyor.

EVDEN ÇIKARKEN 'ŞALTER'İ AÇIYORUM

* Sizi hep güler yüzlü görüyoruz, bunun bir sırrı var mı?

- Güzel duygular, güzel şeylere sebep oluyor. Mutsuzluklar da hayata dair olmasına rağmen, benim mutsuzluğumun bizim enerjimize etki etme hakkı yok diye düşünüyorum. Bunun çok zor olduğunu bildiğim ama bana artık basit görünen bir yolu var. Evden çıkarken bir şalter belirledim ve ilk adımda onu açıyorum.

* Nedir o şalter?


- Gülümsemek! Evet, hayat her zaman güllük gülistanlık olmuyor, sorunları çözmek için çabam devam ediyor ama bunların başka mutsuzluklara sebep olmasına engel olmaya çalışıyorum.

* Bunun gibi başka sırlarınız da var mı?


- Hiçbir şeyi ertelememeye çalışıyorum. Geçen bayramda sabahtan akşama kadar daha önce arayamadığım arkadaşlarımı aradım mesela.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!