Artık büyük takım değiliz

Güncelleme Tarihi:

Artık büyük takım değiliz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Fransız basını Meksika yenilgisinden sonra teknik direktör Domenech ve futbolcuları topa tuttu.

Haberin Devamı

FRANSA’nın Meksika’ya 2-0 yenilerek, Dünya Kupası’ndan elenmenin eşiğine gelmesinin yankıları sürüyor. Fransız basını, yenilginin sorumlusu olarak gördüğü teknik direktör Raymond Domenech ve futbolcuları eleştiri yağmuruna tuttu. Ancak en çarpıcı tespit, bizzat takımın içinden geldi. Fransa Milli Takımı’nın Manchester United’da forma giyen kaptan Patrice Evra, “Artık büyük takım değiliz” dedi.
Mucizelere inanmam
Kendilerini küçük bir futbol ülkesi gibi hissetmeye başladıklarını belirten ünlü oyuncu “Bu durum hepimize acı veriyor” ifadelerini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son Avrupa Şampiyonası’nda ilk turda elendikten sonra bir de Dünya Kupası’na ilk turda veda edersek, bundan sonra futbolla ilgili hiçbir şey duymak istemeyeceğim. Çok kızgınım. Artık bir mucizeye ihtiyacımız var. Ama mucizelere inanmadığımı söylemeliyim.”
Trapattoni’nin ahı
Bu arada Dünya Kupası’na gidecek takımı belirleyecek play-off’larda Fransa’ya Henry’nin elle attırdığı gol sonrası elenen İrlanda’nın teknik direktörü Trapattoni, “Bunun Tanrı’nın eli olmadığını hep beraber G.Afrika’da göreceğiz. İlahi adalet elbet yerini bulacaktır” demişti. İtalyan basını, önceki günkü maçtan sonra bu sözleri hatırlatarak, “Fransa’yı Trapattoni’nin ahı tuttu” yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!