Artı ve eksileriyle yurt dışında çalışmak

Güncelleme Tarihi:

Artı ve eksileriyle yurt dışında çalışmak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 10:20

Yurt dışında çalışmak birçok kişinin hayalini süslüyor. Ancak avantajları olduğu kadar dezavantajlarını da göz önüne almanız gerektiğini unutmayın.

Haberin Devamı

Sunduğu iyi imkanlar ve kariyer hayatına olan önemli katkıları ile yurt dışında çalışmak yeni mezunların veya alanında sesini duyurmak isteyenlerin en büyük hayali. Daha iyi standartlara sahip olan iş imkanları ve iyi bir maddi kazanç için yurt dışına gidenler artıları kadar eksi yönleri ile de bu süreci yaşıyor.

İşte artı ve eksileriyle yurt dışında çalışmak;

  1. Yabancı dili ilerletme şansı

Yurt dışında çalışmanın size kattığı en önemli ayrıcalıkların başında yabancı dilinizi geliştirme fırsatı geliyor. Yeni bir dili akıcı konuşabilmek kariyer hayatınıza önemli bir katkı sağlayabilir.

  1. Yabancı kültürlerle tanışma

Yabancı bir kültür içerisinde yaşamanın size kattığı çok yönlü yapı sayesinde farklı bakış açıları geliştirebilir ve birden çok işe kolayca adapte olabilirsiniz.

  1. CV'nizde harika bir deneyim

Yurt dışında çalışmak CV'nize harika bir iş deneyimi katabilir. Özellikle yurt dışı sonrasında ülkenize döndüğünüzde bu deneyim size çok cazip kariyer fırsatlarının önünü açabilir.

Haberin Devamı
  1. İş becerilerini geliştirme

Yurt dışında çalışmanın avantajları arasında farklı iş becerileri kazanmak, yeni donanımlar edinmek ve işin değişik yapılma yöntemlerini öğrenmek gibi değerli kazanımlar geliyor.

  1. Network geliştirme

Yurt dışında tanışacağınız yeni insanlar ve kuracağınız arkadaşlıklar ileride size iyi bir network ağı oluşturmanızda yardım eder. Bu networkü gelecekte yeni işler veya imkanlar için kullanma şansınızı değerlendirebilirsiniz.

  1. Yabancı bir kültüre adaptasyon süreci

Yabancı bir kültüre adapte olmak yurt dışında çalışmanın dezavantajları arasında sayılabilir. Özellikle çalışmaya başladığınız ilk günlerde farklı bir kültüre uyum sağlama, değişik yemekler ve farklı adetlere uyum göstermek biraz sancılı bir süreç olabilir.

  1. Sosyal hayat eksikliği

Yurt dışındaki işinize ilk başladığınız zamanlarda kimseyi tanımadığınız için haliyle sosyal anlamda da çok aktif bir dönem geçiremeyebilirsiniz. Yeni ortamlara girmek ve arkadaş edinmek ilk başlarda kolay olmayabilir.

  1. Yabancı dil sorunu

Adaptasyon sürecinde dilini bilmediğiniz bir ülkede ilk dönemlerinizde tabelaları okumak, etiketleri incelemek ve alışveriş yapmak gibi basit günlük olaylarda bile bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

  1. Şehre/ülkeye alışma

Yaşadığınız yeni şehrin sokaklarına, oturduğunuz eve ve semtinize alışmak zaman alabilir. Her zaman alışveriş yaptığınız mağazalar veya tanıdık ürünler yerine yeni olanlara alışmanız gerekiyor.

Haberin Devamı
  1. Aile ve arkadaş özlemi

Yabancı bir ülkede çalışmanın en büyük dezavantajlarından biri uzaktaki aile ve arkadaş özlemi. Arkadaşlarınıza ve ailenize istediğiniz zaman ulaşamamak bir süre kendinizi yalnız hissetmenize neden olabilir.

BAKMADAN GEÇME!