Art Writing Turkey başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Art Writing Turkey başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 13:55

Art International’da açılış etkinliği “Art Writing Turkey” yarın yapılacak.

Haberin Devamı

Küratör, sanat tarihçisi ve yazar Kathleen Madden tarafından sunulacak etkinlikte, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yardımcı doçent ve Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği AICA’nın Başkanı Osman Erden ve küratör, sanat eleştirmeni ve sanat danışmanı Zeynep Öz konuşmacı olarak yer alacak yer alacak.

Art Writing Turkey, yeni çıkan yetenekli Türk sanat yazarlarının farkındalıklarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu yönüyle çığır açan proje aynı zamanda, Mixer’in varolan sanat perspektifini yurt içi ve yurtdışından kültür sanat alanında tanınmış yazarlar ve deneyimli profesyonelleri bir araya getirerek desteklemektedir. Art Writing Turkey projesi, Türkiye için çok büyük bir öneme sahiptir. Bu proje, Mixer’in, yeni sanatçıları desteklemenin yanı sıra -özü, sanat sektörünün her yönünü kapsayan ve çığır açan eğitsel girişimleri de desteklemek olan- organizasyonel değerlerini de gözler önüne seriyor.

Etkinliğe ilişkin konuşan Proje Yöneticisi Robbie Lee Valentine şunları söyledi: “Türkiye’deki bu tür organizasyonlar, bu konuyu daha da geliştirmek için gerekli olan esas desteği ve özel uzmanlığı sağlıyor. Şu an geleceğin sanat yazarlarına yönelik çalışmalar planlıyoruz ve önümüzdeki birkaç yıl içinde, bu alanda daha önce hiç görülmemiş, konuyu kendi bütünlüğü içinde ele almayı amaçlayan bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz”

Türkiye’nin sanat sahnesi inanılmaz bir oranda büyümeye devam ederken, Art Writing Turkey’nin misyonu, şu anda aktif olanların yanı sıra, potansiyel Türk sanat yazarlarının sayısını da artırmaktır. Art International kapsamındaki panelde, konuşmacılar kendi deneyimleri ve izlenimlerinden yararlanarak Türkiye’de ve yurtdışında şu anki durumu tartışacaklar. Tartışma sonrasında katılımcılar panelistlere proje hakkında soru yöneltebilecekler. Etkinlik Sotheby’s Türkiye partnerliği ve Flint PR işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!