Arslantepe, Öğrencilere Tanıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Arslantepe, Öğrencilere Tanıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 13:55

ARSLANTEPE HÖYÜĞÜ, ÖĞRENCİLERE TANITILMAYA DEVAM EDİYOR.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2015 yılı kültürel etkinlikler kapsamında Arslantepe Höyüğü’nü tanıtmaya devam ediyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesinde yer alan Arslantepe’nin tanıtımına yönelik üçüncü konferans Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Eyüp Önler, Kültür ve Sosyal İşler Müşaviri Kemal Deniz, Turizm Araştırmacısı ve Profesyonel Turist Rehberi Bülent Korkmaz, Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Burada konuşan Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müşaviri Kemal Deniz, Arslantepe’nin önemine dikkat çekti. Deniz, “Amacımız UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü’nün tanıtımı, halkımıza ve gençlerimize en doğru şekilde anlatabilmek ve tanıtabilmektir. Ayrıca Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak, Arslantepe’yi okullarda ve sivil toplum kuruluşlarına en etkin bir şekilde tanıtmaktır” diye konuştu.
Konferans konuşmacısı olarak katılan Profesyonel Turist Rehberi Bülent Korkmaz ise Arslantepe’de ilkel devlet bürokrasisinin doğuşuna dikkat çekti. Arslantepe’nin dünya tarihi açısından çok önemli bir merkez olduğunu ifade eden Korkmaz, Arslantepe’yi en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini belirterek, Malatyalıların bu konuda duyarlı olmalarını ve Arslantepe’yi gezip görmelerini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!