Arslanköylü kadınlar Bergamalıların gönüllerini fethetti

Güncelleme Tarihi:

Arslanköylü kadınlar Bergamalıların gönüllerini fethetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 10:46

Arslanköylü kadınlar Bergamalıların gönüllerini fethetti

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama ilçesinde sahne alan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, 'Baba Ben Geldim' adlı oyunuyla beğeni toplayan bir performans sergiledi.

Mersin Arslanköy'de kadınların yaşadıkları sorunları tüm dünyaya göstermek ve seslerini duyurabilmek için 2001'de Ümmiye Koçak tarafından kurulan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Bergama Kültür Merkezi BerKM'de sahne aldı. Biletleri günler öncesinde tükenen oyun, beğeni topladı. Oyunu, Bergama'nın Yerlitahtacı Köyü kadınları da seyretti.

Bugüne kadar 15 tiyatro oyunu yazan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu, yazar ve yönetmen Ümmiye Koçak, oyun sonunda Bergama'da Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ve Yerlitahtacı'da Bergama tulum peyniri yapmayı öğrenen köy kadınlarını ziyaret ettiklerini anlattı. Bergama Belediyesi ile Yerlitahtacı Muhtarlığının birlikte hayata geçirdikleri Geleneksel Bergama Tulum Peyniri Projesi'ni çok beğendiğini söyleyen Koçak, Yerlitahtacı kadınlarını da sahneye davet etti.

Kendilerine yöneltilen soruları yanıtlayan ve tiyatro topluluklarının nasıl kurulduğunu anlatan Koçak, "Öncelikle bu güzel şehirde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e, belediye çalışanlarına ve Bergamalılara misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bu topluluk kadınların seslerini duyurmak için kuruldu. Sadece tek istediğim kadınların sesini, kadınların gücünü, neler yapabileceklerini ve neleri başarabileceklerini anlatabilmek. Erkek kadın ayrımına karşıyım. Her alanda olmalı kadınlar. Bizler Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Şerife Bacıların torunlarıyız. Başaramayacağımız hiçbir şey yoktur" dedi.

Soru cevap bölümü sonunda, Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Serpil Güler, Ümmiye Koçak ve oyuncularına bir buket çiçek verdi.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!