Arsızlığın adı...

Bekir COŞKUN
Haberin Devamı

Arsızlığın adını demokrasi koydular.

Kişiliksizliğin adını siyaset...

Adı lider olması gereken insanlar; ilkelerini, kişiliğini, ar duygularını bir kenara atıp, gözü dönmüş hırsları ve dinmez ihtirasları ile tepemizde didişiyorlar.

Söyler misiniz:

Daha iki hafta önce ‘‘memleket için çok sakıncalı’’ gördükleri ‘‘Ecevit azınlık hükümeti’’ için şimdi ne değişti?..

Koca koca liderler, Çiller'in parmağında oynayacak kadar hafifler mi?.. Türkiye'yi, akıl ve mantık yerine, liderlerin kapris-hırs-ruhsal bozuklukları mı yönetecek?..

*

Pekiii... Siz Ankara'da hükümet kurma çalışmaları yapıldığını mı sanıyorsunuz?..

Saç saça baş başa üç şeyin kavgası var:

Bir; Çankaya'daki koltuğun kavgası...

İki; sağ'da liderlik kavgası...

Üç; sol'da liderlik kavgası...

*

Birincisi:

Demirel, bir punduna getirip, kimi yeni modeller önererek görev süresini uzatmak istiyor. Herhalde evine çekilip oturacağını beklemiyorsunuzdur.

O, bulanık suda balık avlamayı sever.

Ulusal bir çağrı yapıp, yasalarda gerekli değişikliği sağlayarak, uyum içinde Türkiye'yi seçime götürmek yerine suyu bulandırdı. Önce olmayacakları göstermek için sondan bir önceki parti lideri Ecevit'e görev verdi, sonra DYP'yi bölme olasılığı yüksek, ama Çankaya'ya yakın Yalım Erez'e...

İki:

Böylece merkez sağ'da liderlik kavgasının bir yeni boyutu ortaya çıktı. Yalım Erez, Çiller kadar Mesut Yılmaz için de tehlikeliydi.

Nitekim Erez, hükümetini kurmak için koşuştururken, ANAP ile DYP kurmaylarının arka odalarda toplanıp, Ecevit'i başbakan yapmakta anlaştıklarını, bu arada birbirlerini Yüce Divan'a göndermemek sözü verdiklerini dün öğreniyoruz.

Üç:

Merkez sol'da ise; Ecevit, Baykal'ın içinde olacağı bir hükümet yerine, Tansu Çiller tarafından başbakan olarak atanmaya razı.

Çünkü o, sağ'ın değil, öbür sol'un karşıtı...

*

Ankara'da her şey bu üç hırsa-kaprise-kişisel çıkara endeksli.

Arsızlığın adı; demokrasi...

Kişiliksizlik; siyaset...



Yazarın Tüm Yazıları