Arsenal’in kapısından döndü boksun profesörü oldu

Güncelleme Tarihi:

Arsenal’in kapısından döndü boksun profesörü oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 00:35

Bakü’de düzenlenen 1.Avrupa Oyunları’nda 57-60 kiloda finale kalan Katie Taylor başarısı kadar hikayesiyle de dikkat çekiyor. Futbolcuyken Arsenal’den teklif alan kadın boksör, bambaşka bir branşta zirveye çıktı.

Haberin Devamı

KATİE Taylor. Bakü’de herkesin “iyi savaşçı” olarak isminden söz ettiği İrlandalı kadın boksör gösterdiği performansla finalde yer almayı başardı. 60 kiloda İrlanda, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olan Katie, bugüne kadar elde ettiği 18 altın madalya ile kadın boks tarihinin en fazla madalya kazanan ismi oldu. NY Times,, BBC ve LA Times gibi yayın organlarının isminden sıkça bahsettiği Katie şimdi yeni bir destan yazmak için bugün Fransız Estelle Mossely ile finalde karşılaşacak.

Akademisyen olmaktan vazgeçti

Katie, 1999 yılında St. Kilian’s Community School’a başladı. 2005’e kadar İrlanda dili üzerine eğitimini sürdüren kadın boksörün muhteşem bir akademik kariyere sahip olacağını düşünenler ise büyük bir yanılgıya düştü. Katie, 11 yaşında hobi olarak başladığı boksu bir yaşam biçimi haline dönüştürmüş ve katıldığı müsabakalarla yavaş yavaş adından söz ettirmeye başlamıştı. Katie oldukça başarılı bir öğrenciydi. Notları ise rekor seviyelerdeydi. Ancak İrlandalının tek tutkusu boks değildi.

Yeşil sahalarda top koşturdu

Haberin Devamı

Katie, boks ringine adım atmadan 2 sene önce Saint Feargals U9 takımında futbolla tanıştı. U11 ve U12 takımlarına kadar yükselen İrlandalı burada şampiyonluklar yaşadı. Ancak Katie, 2000 yılında Kennedy Kupası’nda U13 erkekler takımı içinde yer alan tek kadın futbolcu olarak tarihe geçti. İrlanda Kadınlar Futbol Ligi’nde de profesyonel olarak futbol oynayan Katie, Lourdes Celtic, St James’s Gate ve Peamount United gibi takımlarda forma giydi. Boksu bırakacağını düşünenler bile oldu. O dönem Arsenal Kadın Futbol Takımı’ndan teklif alan Katie, babasının iyi bir Leeds taraftarı olmasından dolayı bu transfere onay vermedi. Ve çok sevdiği boksla yoluna devam etti.

Yılın insanı seçildi

2012 Londra Olimpiyatları’nda İrlanda adına bayrağı taşıyan isim olan Katie Taylor, altın madalya kazanmakla kalmadı ülkesine dönüşte kokpite girerek Dublin halkını coşturan ilk isim oldu. Ülkesinin tanıtımı adına her türlü çalışmayı gerçekleştiren Katie, İrlanda’da 2012 Yılının İnsanı Ödülü’ne layık görüldü.

Çocuklara ilham veriyor

Haberin Devamı

Spor Büyükelçisi olan Katie Taylor, boks yaşamını ve başarılarını küçük çocuklara aktarıyor. Düzenlenen organizasyonlarda çocuklarla bir araya gelen Katie, onlara ilham veriyor. İnsanlar ve çocuklar üzerinde büyük bir etkisi olan İrlandalı boksör, 2013 yılından bu yana seçilen okullarda gençlerle buluşarak iyi birer sporcu olmaları için onlara destek veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!