Arpaçay’da Kanser Hastalığı Farkındalık Çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Arpaçay’da Kanser Hastalığı Farkındalık Çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 09:43

ARPAÇAY’DA KANSER HASTALIĞI FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi tarafından son yıllarda sıkça görülen kanser vakaları ile ilgili vatandaşlar resmi kurum personelleri bilgilendirildi.
Arpaçay’da bulunan lise öğrencileri ve öğretmenleri, İlçe Müftülüğü bünyesindeki Kur’an kursu kursiyerleri, resmi kurum çalışanları ve merkez camii cemaatine 2 gün süreyle bilgilendirme eğitimleri yapıldı.
Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Muhammet Mert ve Ebe Sinem Ceylan tarafından verilen eğitimler bazen salonlarda yapılırken, bazen de sokaktaki vatandaşlara broşürler dağıtılarak kanser hakkında farkındalık oluşturuldu.
Toplumun tamamı tarafından çağın hastalığı olarak tanınmasına rağmen hastalığın içeriği hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşların merak ettikleri tüm soruları konunun uzmanlarına sorularak, kanser hastalığının nedenleri, kurtulma yolları ve teşhisi gibi konularda sunumlar yapıldı. Görsel olarak slayt ortamında verilen eğitimlerin yanı sıra hastalık hakkında hazırlanan broşürler resmi kurumlar gezilerek memurlara dağıtıldı.
Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, günümüzde her ülkede ve her yaşta görülebilen, coğrafi sınır tanımayan, sosyal statü ve gelir durumu ayrımı yapmayan kanser hastalığının evrensel bir sorun olduğunu belirtti.
Erdem, gerçekleştirilen eğitimlerle ilçe genelinde kanser hastalığına karşı bilinci artırmak ve kanserle mücadele eden hastalara destek olmayı amaçlandıklarını ifade etti.
Faruk Erdem, kanserde erken teşhisin önemine ve bu tür çalışmalarla farkındalık oluşturularak vatandaşların bilinçlenmelerinin önemli olduğunu, daha önce de benzer konularda yaptıkları farkındalık eğitimlerinde olduğu gibi bunun da başarılı geçtiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!