Arnavutluk 0-1 İsviçre

Güncelleme Tarihi:

Arnavutluk 0-1 İsviçre
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 10:46

Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'ndaki ikinci maçta İsviçre Arnavutluk'u 1-0 mağlup etti. 4. dakikada turnuva tarihinin en erken golünü atan Schar, İsviçre'ye gruptaki ilk galibiyetini getirdi. Eski Galatasaraylı yıldız Lorik Cana'nın 36.dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördüğü maçta Arnavutluk mağlubiyetten kurtulamadı. İsviçre'de Granit Xhaka, Arnavutluk'ta ise kardeşi Taulant Xhaka ilk kez birbirlerine karşı forma giydi, kazanan Granit Xhaka oldu.

Haberin Devamı

STAT: Bollaert-Delelis Stadı
HAKEM: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso, Juan Yuste (İspanyol)
ARNAVUTLUK: Etrit Berisha, Elseid Hysaj, Lorik Cana, Mergim Mavraj, Ansi Agolli, Amir Abrashi, Burim Kukeli, Taulant Xhaka (Dk. 62 Ergys Kaçe), Odise Roshi (Dk. 74 Sokol Çikalleshi), Armando Sadiku (Dk. 72 Shkelzen Gashi), Ermir Lenjani
İSVİÇRE: Yann Sommer, Stephan Lichtsteiner, Fabian Schar, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez, Valon Behrami, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri (Dk. Gelson Fernandes), Blerim Dzemaili (Dk. 76 Fabian Frei), Admir Mehmedi (Dk. 62 Breel Embolo), Haris Seferovic
SARI KARTLAR: Dk. 23 Lorik Cana, Dk. 63 Ergys Kaçe, Dk. 89 Burim Kukeli, Dk. 90+2 Mergim Mavraj (Arnavutluk) - Dk. 14 Fabian Schar, Dk. 66 Valon Behrami (İsviçre)
KIRMIZI KART: Dk. 36 Lorik Cana (İkinci sarı karttan)
GOL: Dk. 5 Fabian Schar

Haberin Devamı

İsviçre’de Galatasaraylı futbolcu Blerim Dzemaili ilk 11’de forma giyerken, 76. dakikada yerini Fabian Frei’a bıraktı. Kasımpaşa’nın İsviçreli golcüsü Eren Derdiyok ise yedek başladığı maçta forma şansı bulamadı.

Arnavutluk 0-1 İsviçre


Arnavutluk 0-1 İsviçre

ARNAVUTLUK'TA 17 MÜSLÜMAN FUTBOLCU
İlk kez uluslararası bir turnuvaya katılan Arnavutluk'un, 23 kişilik takım kadrosunun 17'sini Müslüman futbolcular oluşturuyor. İsviçre Milli Takımı'ndaki Müslüman futbolcuların çoğu Balkan kökenli olmalarıyla dikkat çekiyor ve kadronun yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. Alman Milli Takımı'nda da 4 Müslüman futbolcu kadroda yer alıyor.

ARNAVUTLUK 6 HAZIRLIK MAÇINDA 2 GALİBİYET ALDI
Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Arnavutluk, gruptan çıkmayı başararak turnuvada bir sürprize daha imza atmanın peşinde. Oynadığı 6 hazırlık maçında 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 de mağlubiyet elde eden Arnavutluk, turnuva öncesi son hazırlık maçında ise Ukrayna'ya 3-1 mağlup oldu.

İSVİÇRE HAZIRLIK MAÇLARINDA KÖTÜYDÜ
Bir dönem Samsunspor'u çalıştıran Vladimir Petkovic yönetimindeki İsviçre ise grupta Fransa'dan sonraki en büyük favori olarak göze çarpıyor. Eleme grubunun ardından oynadığı 6 hazırlık maçında ise istediği sonuçları alamayan İsviçre, 6 maçta 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet elde etti. Petkovic'in ekibi son hazırlık karşılaşmasında ise Moldova'yı Mehmedi ve Namasco'nun kendi kalesine attığı gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!