Arkas bu sezon finallerde kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Arkas bu sezon finallerde kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 10:42

Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off final serisinde şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag, “Sezon içinde sergilediğimiz oyunu, play-off final serisinde oynayamadık” dedi.

Arkas Spor'la ilk sezonunu değerlendiren Hoag, sezonun başında gerek takımın yeni oyuncuları Agamez ve Bravo'nun gerekse kendisinin bir adaptasyon dönemi yaşadığını, bu dönemde kendisinin oyuncuları ve kulübün yapısını tanımaya çalıştığını söyledi.

Kendisinin Milli Takım görevi nedeniyle Türkiye'ye geç geldiğini ifade eden Hoag, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ancak ilk bölümde takım, sisteme çok iyi cevap verdi. Tam bir uyumu sağlamak Aralık ayını buldu. Bravo, istediklerimi takıma anlatmamda çok yardımcı oldu. Başta mükemmel değildik ama Aralık'a kadar idare ettik. Daha sonra ikinci bölümde Avrupa ve Türkiye Kupası başladı. Türkiye'nin en fazla resmi maçı yapan takımıyız. Oyuncular, sezon boyunca fiziksel çalışmaları çok iyi yaptığı için sakatlık yaşamadık. Play-off'ta ister istemez stresli maçlar oynadık, bir anlamda yeni bir sezon başlıyordu. Bir maçı kaybetsek elenebilecektik. Play-off'a fena başlamadık. Benim için takımın baskı altında nasıl oynayabileceği görmek faydalı oldu. Sezon içinde sergilediğimiz oyunu, play-off final serisinde oynayamadık.”

Hoag, Fenerbahçe ile oynadıkları final serisine Bravo ile başlayamamalarının takımı etkilediğini, “Takımı teknik, taktik olarak bir noktaya getirmeye çalışırken, onun yokluğu bizim için pahalıya mal oldu diyebiliriz. Örneğin bazı yerlere atak yapamadık, bazı öldürmemiz gereken topları öldüremedik. Sahada olan oyuncular da bu yükü kaldıramadılar. Fenerbahçe serisinde ben de hata yaptım. Bir sonraki seferde o hataları tekrarlamayacağım. Son maçta hakemlere yüklenmek, gösterdiği kartlara karşı çıkmak benim için çok kolaya kaçmak olurdu. Belki hakem 1. seti kaybetmemize sağladı ama 2. set 0-0 başladı” dedi.

TÜRKİYE KUPASI

Sezon içinde Türkiye Kupası'nı kazandıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden Hoag, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sadece kupayı kazandığımız için mutlu olmadım. O hafta sonu çok zorluydu, dışarda oynadık maçları. Biz sezon boyunca İzmir'deki maçlarımızı iyi oynayıp, kazanabildik. Dışarda büyük maç kazanmak da önemliydi. Kupayı kazanınca çok mutlu oldum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fenerbahçe gibi güçlü takımları yenip, kupayı kazanmak çok önemliydi.”

Hoag, kupa maçlarının ardından oyuncularda yorgunluğun ortaya çıktığını gördüğünü belirterek, “Bu yorgunluğu play-off çeyrek finalinde de Halkbank'a karşı hissettim. Ona rağmen savaştık. Sonuçta ucunda Şampiyonlar Ligi bileti vardı. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olmamız hem kulüp için hem de oyuncular için çok önemli. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Challenge Kupası'nda yarı final ve finalde oynadığımız müsabakalar gibi maçlar oynayacağız” dedi.

GELECEK SEZON

Gelecek sezon için takımda büyük bir değişiklik yapmayı düşünmediğini ifade eden Hoag, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Takımı çok fazla değiştirdiğiniz zaman tekrardan başlamak gerekiyor. Grup dinamiğini oluşturduk bu sene, bir hafta içinde nasıl bir yapılanma içinde olacağımız açıklığa kavuşacak. Kadro için farklı farklı senaryolar üzerinde çalışıyoruz. Sezon istatistiklerini inceliyoruz, ne tarafta güçlü olduğumuzu, hızlı olduğumuzu, nerede eksik olduğumuzu inceliyoruz. 3-4 farklı senaryomuz var. Gelecek sezonun yapılanması için federasyonun yabancı oyuncu konusundaki kararını bekliyoruz. 3 yabancı olabilir deniliyor, 2 1 deniliyor.”

Hoag, gelecek sezon büyük bir ihtimalle Meszaros'u takımda tutmayacaklarını belirterek, “Önümüzdeki sene Burutay için daha zor olacak. Çok zorlu bir sezon olacak onunu için, eğer üstesinden gelirse çok iyi bir oyuncu olacak” dedi.

GENÇ OYUNCULAR

Sezon içinde genç oyunculardan olabildiğince faydalanmaya çalıştıklarını, bu oyuncuları daha fazla da kullanabileceklerini söyleyen Hoag, şunları kaydetti:
“Genç oyuncuları alırken riski göze alıyorsunuz. Nasıl oynayacağını kestiremiyorsunuz. Bazen iyi işler yapıyorlar, bazen kötü iş çıkarıyorlar. Burutay ile Meszaros'u karşılaştırdığımızda Burutay'ın daha farklı özellikleri var. Baktığımız zaman Burutay tarzında bir oyuncuya ihtiyacım var deyip, Burutay'ı oynattım. Burutay'ın en büyük problemi çok hızlı gidiyor. Milli Takım'da çok çabuk yer aldı, oynadı. Genç oyuncular, bazen 'tamamen ben bittim, yetiştim' diye düşünüyorlar. Burutay, eğer öğrenme sürecinde olduğunu kabullenirse, Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri olacak. Eğer hatalarını başkalarına yıkmayı tercih ederse, sıradan bir oyuncu olacak. İyi oyuncular, kendi performansını olumlu ya da olumsuz olsun analiz eden ve ondan bir şey öğrenenlerdir.”

Türk voleybolunun her geçen sene daha iyiye gittiğini ifade eden Hoag, ancak Türk insanının duygusal yapısından dolayı Türk oyuncuların bazı durumlarda pasif kaldığını ve bunun da gelişimlerini etkilediğini kaydetti.
Aynı zamanda Kanada Erkek Voleybol Milli Takımı'nın antrenörlüğünü de sürdüren Hoag, bu nedenle takımının Porto Riko'da düzenlenecek 2011 NORCECA Şampiyonası'na hazırlık sürecine katılacak. Bu nedenle ülkesine gidecek Hoag, Eylül ayında Porto Riko'daki şampiyonanın ardından bu sefer eşiyle birlikte Türkiye'ye dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!