Arkadaşlarını sualtında andılar

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşlarını sualtında andılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 10:29

Arkadaşlarını sualtında andılar

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde iki yıl önce dalış kazasında yaşamını yitiren Oktay Çakmak ve Mehmet Erdem'in arkadaşları, ölüm yıldönümlerinde sualtında anma etkinliği yaptı.

14 Haziran 2015 tarihinde Pazar günü Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Kekova Adası'nın güneyindeki küçük bir kayalık olan Gönül Adası'nın yanındaki sualtı mağarasında meydana gelen dalış kazasında yaşamını yitiren dalış hocası Oktay Çakmak ve yanında dalış eğitimi verdiği Mehmet Erdem, ölümlerinin ikinci yıldönümünde kaza yerinde anıldı.

Demre'ye bağlı Kekova Adası'nın güneyindeki küçük bir kayalık olan Gönül Adası'nın yanındaki sualtı mağarasında 14 Haziran 2015'da yapılan dalış kazasında yaşamını yitiren dalış eğitmeni Oktay Çakman ve eğitim verdiği Mehmet Erdem ölüm yıldönümünde arkadaşları tarafından anıldı. Bir dalış okulunun üyeleri Göksel Gökmen, Anıl Öztekin, Yusuf Can Turhan, Süleyman Doğan ve Yavuz Keçeci arkadaşlarının ikinci ölüm yıldönümü dolayısıyla İstanbul'dan Kekova'ya geldi. Bir dalış teknesiyle Gönül Adası'na giden grup, 5 odadan oluşan 200 metre uzunluğunda, 40 metre derinliğindeki mağaraya dalış yaptı. 5 arkadaş paslanmaz çelikten yaptırdıkları üzerinde "Oktay-Mehmet sizi seviyoruz dostlarınız" yazan levhayı, mağaranın girişine bırakıp, sualtında arkadaşlarını selamladı.

Anıl Öztekin, "Oktay Çakmak'ın başkanı olduğu Divekolik Dalış Kulübü'nü kapattık. Ancak üyelerimizle sosyal medya üzerinden bağlarımız devam ediyor. Arkadaşlarımızı geçen yıl da buraya gelerek anmıştık. Bugün de sualtında onları andık. Ağladık, güldük, anılarımızı tazeledik. Sualtında hepimiz bir Divekolik olduk. Tüm dostları adına bir plaketi sualtına bıraktık. Plaketin ortasını boş bıraktık. Ortasını onların Akdeniz'in derin maviliklerinde doldurmasını istedik. Tüm Divekolik ailesi adına onları sevdiğimizi söyledik sualtında. Onların anısını yaşatacağımıza söz verdik" dedi.

14 Haziran 2015 Pazar günü Kekova'da dalış yapan dalış öğretmeni Oktay Çakmak ve eğitim verdiği Mehmet Erdem, mağarada dalış yaparken kaza geçirdi. Oktay Çakmak baygın olarak su üstüne çıkarken Demre Devlet Hastanesi'ne götürülürken yaşamını yitirdi. Mehmet Erdem'in cansız bedeni ise uzun aramalar sonucu 19 Haziran'da mağaradan çıkarılabildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!