Arka Sokaklar formülü çözmüş

Güncelleme Tarihi:

Arka Sokaklar formülü çözmüş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 14:47

Ozan Çobanoğlu, 11 sezondur ilgiyle izlenen “Arka Sokaklar” dizisiyle seyirci karşısına çıkıyor. Komiser Hakan’ı canlandıran oyuncu, “fenomen bir iş” dediği dizinin başarısını televizyonun formülünü çözmüş olmasına bağlıyor: “Zeki bir yapımcı, halkı iyi analiz etmiş bir senarist, birbirinden yetenekli oyuncular ve aksiyon dolu hikayeler.”

Haberin Devamı

* “Arka Sokaklar” ile başlayalım. Dizi 11’inci sezonunda ve yine çok seviliyor, çok seyrediliyor. Neler söylemek istersiniz bu başarı hakkında?
- “Arka Sokaklar”, Türk televizyon tarihinin en çok sevilen belki de beş dizisinden biri. Televizyon dizisi adına tüm formülleri çözmüş, örnek teşkil etmiş fenomen bir iş. Eğer zeki bir yapımcınız, çok akıllı, halkı iyi analiz etmiş bir senaristiniz, birbirinden yetenekli oyuncularınız ve bol hikayeli, aksiyon dolu bir işiniz varsa, işte o zaman siz başarının sırrını çözmüşsünüz demektir. Dönüp bir bakın Amerika’nın yaptığı polisiye işlere, onlarda da yine aynı formül var; bol karakterli, kimin yan rol kimin başrol olduğu belli olmayan, kimin yanında olacağınız konusunda kafanızı karıştıran işler hepsi. Erler Film bunu 11 yıl önce yapmayı başardı. Şimdiki başarı tesadüf değil yani...

Haberin Devamı

Arka Sokaklar formülü çözmüş


KALBİMİN ATTIĞI YER SİNEMA

* Röportaj için hakkınızda araştırma yaparken genelde oyunculukla ilgili bilgilere ulaştık. Bunun dışında sizi pek tanımıyoruz...
- Ben 1980 doğumluyum. Hayatımın son 16 yılı oyunculukla geçti. 10 yıl devlet tiyatrolarında, 20’ye yakın oyunda oynadım. “Balım” ve “İstanbul Name” adlı iki müzikalde başrolü üstlendim. Oynadığım neredeyse tüm diziler reytinglerde başarılı oldu, ödüller aldı. Bir yandan da sinema yaptım. 2009’da başrolünü oynadığım ve senaryosunu yazdığım, henüz 29 yaşındayken yapımcılığını üstlendiğim “Paramparça” filmini, 2013’te de yazıp yönettiğim ve oynadığım psikolojik gerilim filmi “Eksik Sayfalar”ı yaptım. Dizi ve tiyatro dışında kalbimin attığı asıl yer sinema.

* Üçüncü filminiz ne zaman gelecek peki?
- 2017’de. 

Arka Sokaklar formülü çözmüş


 POPÜLER OLANLA İLGİLENMİYORUM

* Sizin için oyuncu olmak, göz önünde bir mesleğe sahip olmak ne ifade ediyor?
- Ben bu meslekte göz önünde olmayı hiçbir zaman önemsemedim. Benim önemsediğim tek bir şey var bu meslekle ilgili; nefes aldığım sürece üretmek.

* Kariyerinizle ilgili hedefleriniz neler?
- Ben sakin, dingin ve anlaşılır olmayı, yaptığım işlerin kaliteli olmasını istiyorum. 36 yaşında bir oyuncu olarak, mesleki hayatıma tiyatro oyunları, birçok dizi ve sinema filmleri sığdırmayı başardım. Geri kalan meslek hayatıma da yine aynı özeni göstererek devam etmek istiyorum. Popüler olanla değil, gerçek olanla ilgileniyorum.

Arka Sokaklar formülü çözmüş


YAZMAK İSTİYORSAN OKU ÇEKMEK İSTİYORSAN SEYRET

* “Arka Sokaklar”ın 10’uncu sezon finalinden sonra uzun bir tatil yapma imkanınız oldu. Neler yaptınız o süreçte?
- Oğlum Doruk ve eşim Ezgi Sertel’le mütevazı bir yaz geçirdik. Denizi, doğayı çok seviyoruz. Bol bol enerji topladık birbirimizden. Bilgisayarım da hep benimleydi. Yazıp durdum. Ve bol bol film, dizi izledim.

* Dizi dışında neler yapıyorsunuz şu sıralar?
- Çok fazla film izliyorum. Yabancı dizileri izlemeye çalışıyorum. Ve yeni yapacağım filmin senaryosunu yazıyorum.

* Televizyon izliyor musunuz? Oyuncular takip etmek zorunda mıdır dizi gündemini ya da bu gerekli midir sizce?
- Bir laf vardır; yazmak istiyorsan oku. Çekmek istiyorsan seyret. Ben de diyorum ki; oyuncuysan eğer, ustaları seyret. Tam da bu noktada çok fazla okumak zorunda kaldığım doğrudur. Seyretmeye gelince; bana ne iyi geliyorsa seyrediyorum. Yabancı ya da yerli olması fark etmez.

Haberin Devamı

Arka Sokaklar formülü çözmüş


500. BÖLÜMÜ HEP BİRLİKTE GÖRELİM

* Son olarak “Arka Sokaklar” izleyicilerine neler söylemek istersiniz?
- Biz ne olursa olsun her anımızda samimi olmaya çalışıyoruz. Hatta sette bile samimi olmadığımız an birbirimizi eleştiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki sırtımızda 11 yılın emeği yükü ve başarısı var. Asla aşağı çekmemeliyiz bu işi. Hep daha yukarı, hep en zirveye çıkarmalıyız. Bugüne dek bizi yalnız bırakmayan seyircimiz bu sezon da bırakmasın ve hep birlikte 500’üncü bölümümüzü görelim istiyorum.

 

POLİSLİK ÇOK ZOR İŞ

* “Arka Sokaklar”da canlandırdığınız Hakan karakterinin yerinde olsanız, neyi asla yapmazsınız?
- Senaristimiz o kadar iyi yazıp bizi o kadar çok inandırdı ki oynadığımız karakterlere, ben Hakan’ın yaptığı her şeyi yapabilirim sanırım. Yapamasam da altına imzamı atarım. Fakat çok zor iş polislik. Oyunculuk gibi eğlenerek yapılacak bir iş değil. Hayatınız her an elden gidebilir. Tüm polis teşkilatına bu vesileyle derin hürmetlerimi iletmek istiyorum. Allah yardımcıları olsun.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!