Arjantin sokakta, Messi ise...

Güncelleme Tarihi:

Arjantin sokakta, Messi ise...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 14:06

Arjantin’de halk, son dönemde artan kadın cinayetlerini protesto için başkent Buenos Aires’te büyük bir protesto gösterisi düzenledi. Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi de Facebook hesabından mesaj yayımlayarak, göstericilere destek verdi.

Haberin Devamı

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te binlerce kişi kadına karşı şiddeti protesto etmek için ‘Bir eksik olmayacağız’ sloganıyla yürüdü. Kadın cinayetelerini protesto yürüyüşleri, komşu Şili ve Uruguay ile Arjantin’in diğer büyük kentlerinde de gerçekleşti.

Buenos Aires’te Kongre binasının önündeki meydanda gerçekleştirilen gösteri son dönemde işlenen ve ülkeyi ayağa kaldıran kadın cinayetlerinin ardından geldi. Son olarak Chiara Paez adlı 14 yaşındaki kız çocuğu, 16 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından hamile olduğu gerekçesiyle dövülerek öldürülmüştü. Suçunu itiraf eden çocuğun anne ve üvey babası da cinayete yardım suçlamasıyla tutuklanmışlardı. Nisan ayında da bir anaokulu öğretmeni Cordoba’da boşandığı kocası tarafından sınıfında öğrencilerin gözleri önünde öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Arjantin sokakta, Messi ise...

2008'DEN BU YANA 1808 CİNAYET!
Resmi kayıtlara göre Arjantin’de 2008 yılından bu yana bin 808 kadın cinayeti işlendi, ancak kadın hakları grupları ve sivil toplum kuruluşları bu rakamın çok daha yüksek olduğunu savunuyor.

Arjantin sokakta, Messi ise...

Birleşmiş Milletler verilerine göre kadına yönelik şiddet, Latin Amerika geneline yayılmış bir sorun. Salvador, Guatemala ve Jamaika, kadın cinayetlerinin en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor.

Kurbanların çoğu, uzun süre aile içi şiddete maruz kalan kadınlardan oluşuyor. Birçok vakada da katil aile üyesi ya da eski sevgili çıkıyor.

Arjantin sokakta, Messi ise...

LIONEL MESSI'DEN DESTEK
Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi de kampanyaya destek veren ünlüler arasında yer aldı. Messi Facebook hesabına, “Kadın cinayetleri yeter. Bugün seslerini ‘Bir eksik olmayacağız’ diyerek yükselten tüm Arjantinlilerle birlikteyiz” diye yazdı. (Vatan)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!