Arıza çıktı koltuk gitti

“5 sakat 1 cezalı oyuncum var. Büyük handikap ama bunu mazeret olarak söylemiyorum. Hazır olan oyuncularımla bu önemli maça çıkacağız ve Kayseri’ye sürpriz hazırladığımızı göstereceğiz.”

Bu sözler geçen hafta Galatasaray’a 2-0’dan maç kaybeden Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’e aitti.
Kader adamı Cangele
Öncelikle maçı izlemeyenler için söyleyeyim, geçen hafta yedek soyunan Korhan’ın güzel golü dışında savunmaya dayalı bir oyun oynayan Antalyaspor, lideri devirmek için değil puan için gelmişti Kayseri’ye. Ama futbolun içinde her türlü sonuç var. Arjantin Ümit Milli Takımı’nda Saviola gibi bir yıldızla oynamış olan Cangele 13. dakikada bomboş pozisyonda Makukula’yı topla kaleye sokacağına kendi vurmayı deneyince maçın gidişi de değişti. Bence kırılma noktası o dakikaydı..
Makukula’da eksikler var
10 yılda 11 takım değiştiren Makukula bundan sonra çok da rahat maçlar oynamayacak ve yakın markaj altında kalacak. Bir ara düşündüm “Güiza’nın yerinde olsa F.Bahçe’de ne yapardı” diye, yanıt dünkü maçta ortaya çıktı. Büyük takım oyuncusu olması için bir şeyler eksik..
Kayseri futbol şehri değildi. Belediye Başkanı Özhaseki’nin atılımıyla son 5 yıla damgasını vuran bir takım oluşturuldu ve modern bir stada kavuştu. Kayseri takımı ve kenti şampiyonluğa yarışma yükünü şimdilik taşımakta zorlanıyor. Bu kadar gerilim takımı bozar. Tolunay Hoca acilen önlem almalı, takım toplu halde sinemaya falan gidip biraz rahatlamalı.
Tolunay Hoca dikkat
Antalyaspor ise acilen satılmalı. Bu konuda belki de ilk olmalı. Bu kadar güzel ve potansiyeli olan bir şehre dünya çapında oyuncu almak da kolay olur, stat yapmak için para bulmak da. Önemli olan Liverpool’un, Chelsea’nin, Manchester’in yaptığını yapmaktan çekinmeyip, doğru bir yatırım şirketiyle anlaşıp Antalyaspor’un satılması. Yoksa her yıl “düşecek miyiz kalacak mıyız, paramızı ne zaman alacağız, bu hafta maçımıza üç bin kişi gelir mi” gibi söylemlerle geçip gider.. Herkes Mehmet Özdilek’in futbol zekasıyla yapacağı hamlelere bakar. Yenilince kızar, kazanınca över!
Yazarın Tüm Yazıları