Arınç'tan emniyet müdürüne destek

Güncelleme Tarihi:

Arınçtan emniyet müdürüne destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık Merkez Bina’da dün düzenlediği basın toplantısında Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in açıklamalarını desteklediğini belirten Arınç, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Fikirlerini destekliyorum “Güven’i Siirt Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemden tanırım. 1991-1995 arasında Diyarbakır’da görev yapmış bir insanın yaşadığı acı olayların analizini yaparak, bugünlere ışık tutmasını takdirle karşılıyorum. İnşallah bunun ışığında bölge halkıyla da kucaklaşarak, beraber hareket ederek, bugün teröre karşı yek vücut millet olarak da, emniyet güçleri olarak da birlikte çalışacağımızı göstermiş olur.
Komisyonun başına gelmeyen kalmadı Bu meclisin 91-95 arasında yaptığı bir Meclis Araştırma Komisyonu çalışması var. O komisyonun başına da, raporun da başına gelmeyen kalmadı ama her milletvekili o rapora ulaşabilecek durumda. O da faili meçhul cinayetleri araştırma komisyonudur. Başkanlığını Kırıkkale Milletvekili Sadık Avundukluoğlu’nun yaptığı bu komisyonun ulaştığı bilgileri, -ulaşabildiği kadarıyla, çünkü resmi kurumların pek çoğu bilgi vermeyi reddetmişti o tarihte-, okuyarak o tarihlerde yaşanan olaylar, terörün azması, büyümesi, dağa çıkmaların artması... Bunlar arasında bir ilişki kurabilir.
Anadilde savunma Kamu hizmetlerine anadilde erişim ve mahkemede savunma yapma konusunda “Bu çalışmalara start verildi, Adalet Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar yasal düzenlemeler konusunda çalışmaya başladı. Ancak bunlardan bir kısmı Anayasa değişikliği, bir kısmı yasal değişiklik gerektiriyor. Bir üçüncüsü de idari kararlarla, yönetmeliklerle veya genelgelerle de çalışmalar yapmak mümkün. Yani kısa, orta, belki biraz uzun
 vadeli çalışmalar yapılacaktır. Bu çalışmalara start verildi ama bir taslak haline gelip sunulacak oktada değil.”

Haberin Devamı

Tezkere af olsun diye çıkarılmamıştır

HÜKÜMET sözcüsü Bülent Arınç, tezkere tartışmalarına açıklık getirerek, “Hiç kimse ‘Tezkereyi aldık bundan sonrası savaş’ şeklinde bir düşünceye kapılmasın. Ancak bu tezkere laf olsun diye çıkarılmamıştır. Bu yetki dostlar alışverişte görsün yetkisi değildir. Gerekirse yetkiyi sonuna kadar zorlarız” dedi. Arınç şöyle konuştu: “Barışçı ülkeyiz ama bağımsızlığımıza da egemenliğimize de hassasiyet gösteririz. İcabı halde kullanılmak üzere bir yetki almıştır Hükümetimiz ‘icabı halinin’ ne olduğunu da kendisi takdir edecektir. Münferit atışların, karşılığı verilecektir. Ancak başka bir şekil aldığı takdirde Türkiye bu yetkideki sınırlarını sonuna kadar zorlamak suretiyle karşılığını da verebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!