Arınç: "Arı kovanına çomak soktuk"

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Arı kovanına çomak soktuk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 14:40

Suikast iddialarıyla ilgili konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Ben biraz arı kovanına çomak soktuğumuzu düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Katıldığı bir televizyon programında hakkındaki suikast iddiaları ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bir suikast eylem olarak düşünülmemeli. Evet gazeteler böyle yazdı ama yani doğrudan bir silahlı eylemle hedef alınarak bir hareket yapılmış değil. Ancak ortaya çıkan durum birilerinin bir keşif yaptığını, bir tespit yaptığını, amaçlarının da belki çok kötü olduğunu ortaya koyabilecek bulgular vardı. Bu tabii Arapça bir kelime. Suikast dediğiniz zaman kötü bir kasıt, yani insanların hayrına olmayan bir şey. Ne olursa. Ben biraz arı kovanına çomak soktuğumuzu düşünüyorum. Çünkü AK Parti döneminde 55’e yakın mafya türü örgütlenme çökertildi” dedi.

Sanatçı Uğur Işılak’ın ATV Avrupa için hazırlayıp sunduğu "Uğur Işılak’la Söz Pazarı" adlı programa konuk olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, siyasi ve sosyal yaşamıyla ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Arınç, son dönemde gündemden düşmeyen suikast iddiaları ile ilegili bir soruya ise şöyle yanıt verdi: “Bir hafta önce bu olay ortaya çıktı. Tabii bir suikast eylem olarak düşünülmemeli. Evet gazeteler böyle yazdı ama yani doğrudan bir silahlı eylemle hedef alınarak bir hareket yapılmış değil. Ancak ortaya çıkan durum birilerinin bir keşif yaptığını, bir tespit yaptığını, amaçlarının da belki çok kötü olduğunu ortaya koyabilecek bulgular vardı. Bu tabii Arapça bir kelime. Suikast dediğiniz zaman kötü bir kasıt, yani insanların hayrına olmayan bir şey.
Ben biraz arı kovanına çomak soktuğumuzu düşünüyorum. Çünkü AK Parti döneminde 55’e yakın mafya türü örgütlenme çökertildi. Bu geçmiş dönemlerde olmamıştı. Ne emniyet güçleri böyle bir güvence ile yola çıkıyorlardı ne de yargı bunların hakkından gelemiyordu. Ama bu dönemde siyasi irade güvenlik güçlerinin ardında bütün gücüyle durdu ve nerelerle irtibatı olursa olsun, ne kadar güçte olursa olsun bu çıkar amaçlı suç örgütleri ve mafya tipi örgütlenmeler çökertildi. Artık Türkiye’de bunların tekrar neşvü nema bulması mümkün değil. Ama bir de siyasi amaçlı, yani Türkiye’yi karıştırmak, Türkiye’yi küçültmek, Türkiye’nin önünü kapatmak amacıyla dış ve iç destekli bir takım örgütlenmeler maalesef var ve olabilir.
PKK da bunlardan bir tanesidir. PKK bağlantılı diğer örgütler de bunlardan bir tanesidir. Mesela en son Tokat Reşadiye’de yapılan eylemin belki işbirliği halinde yapılmış bir eylem olduğundan da bahsedilebilir. Bu örgütlerle de mücadelemiz devam ediyor. Bunlar, kendilerinin ayakta kalabilmesi için siyasi bazı şahısları veya bürokrasiden bazı şahısları kendilerine hedef seçebilirler. Bu bütün dünyada da böyle olmuştur. Yani İtalya’da Aldo Moro’nun başına gelen de budur. Bir başka yerde birisinin karşılaştığı da budur.
Türkiye’de de bütün dünyada olduğu gibi bu tür örgütlenmelerin siyasi suikastlara, siyasi amaçlı operasyonlara gidebileceği her zaman bir düşünce olarak vardır. Ama güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız bu konu üzerinde çalışıyorlar. Bize gelince, Anadolu’da bir söz vardır ‘Kuştan korkan darı ekmez’ diye. Bir yola çıkmışsanız, bir işi yapıyorsanız bu tip olaylara karşı da, Cenab-ı Hakk muhafaza buyursun, bir taraftan tedbirlerimizi alırken, bir taraftan da Allah’a iltica etmekten başka yolumuz yok. Bunlar niçin bu işi yaptılar, sanıyorum yargı sırasında ortay çıkacaktır. Ama emniyet güçlerimiz ve güvenlik güçlerimiz çok gözü açık, çok gözü kara, açık derken işine bağlı, gözü kara derken cesur ve kararlı bunu kastediyorum. İnşallah bunlara fırsat vermeyecek ve Cenab-ı Hakk hepimizi korusun.”

Haberin Devamı

Arınç ayrıca, “Siyasetten sıkıldığınız ve pişmanlık duyduğunuz oldu mu?” şeklindeki soruya, "Pişmanlık değil de, çok üzüldüğüm dönemler oldu. Yalan söyleyen ve yanlışlık yapan insanlar çok. Eskiden acımasızca eleştiren siyasetçilere beddua ediyordum, eşimin önerisiyle artık Allah’a havale ediyorum" şeklinde yanıt verdi.

Programın son bölümünde bir şiir de okuyan Bülent Arınç, bağlamasıyla Aşık Veysel´in "uzun ince bir yoldayım" ve kendisinin bir döneme damgasını vuran "Haydi Anadolu" adlı türküleri seslendiren Uğur Işılak´a, nakarat bölümlerinde eşlik etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!