Arif Kama Pekin Olimpiyatları'nda madalya istiyor

Güncelleme Tarihi:

Arif Kama Pekin Olimpiyatlarında madalya istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 12:14

Serbest güreşte büyükler kategorisinde Avrupa, yıldızlarda da dünya şampiyonluğu bulunan Arif Kama, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda milli mayoyu giyebilmek için yoğun bir tempoda çalışıyor.

Haberin Devamı

1991'de Kanada'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda ve 2002'de de Azerbaycan'da yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşan 31 yaşındaki sporcu, memleketi Sivas'taki Akademi Spor Merkezi'nde Pekin Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Merkezde yoğun bir tempoda, ağırlık çalışarak güç depolayan Kama, milli takım kadrosuna girerek, Pekin'den olimpiyat şampiyonluğu ile dönmeyi hedefliyor.

Kama, yaptığı açıklamada şöyle konuştu

“Önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Buraya hazırlanıyorum. Hedefim Türkiye Şampiyonası'nda birinci olmak. Türkiye şampiyonası sonrasında da Yaşar Doğu Turnuvası var. Avrupa Şampiyonası'na katılacak takım orada belirlenecek. Yaşar Doğu Turnuvası'ndan sonra da Avrupa Şampiyonası'na gidip orada şampiyon olmak ve en sonunda da ağustos ayında yapılacak olimpiyatlarda şampiyon olmayı hedefliyorum.”

HAMZA YERLİKAYA İLE BİRLİKTE ŞAMPİYON OLMAK İSTİYOR

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olan, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya'nın da olimpiyatlara katılmasını, onunla birlikte Pekin'de milli formayı taşımayı istediğini ifade eden Kama, “Onun da olimpiyatlara katılmasını istiyoruz. Bir kez daha olimpiyat şampiyonu olmasını bütün Türkiye arzu ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yerlikaya ile birlikte Pekin'de olimpiyat şampiyonu olmak istediğini belirten Kama, “Ama şu anda kendisinin boynunda ciddi bir sakatlığı var. O sakatlığı düzelirse inşallah takımda yer alır ama zor gibi gözüküyor. İnşallah düzelir, beraber gideriz ve ikimiz de olimpiyat şampiyonu oluruz” dedi.

SİVAS'TAN OLİMPİYATLARA EN AZ 1-2 SPORCU

Sivas'ta İl Özel İdaresi Güreş Kulübü adı altında yeni bir güreş takımı oluşturduklarını ifade eden Kama, şunları kaydetti:

“Burada da yeni arkadaşlarımız var. Onları da yanımıza aldık. Gökhan Yavaşer, Mehmet Ozmuş, Ramazan Demir gibi dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş güreşçileri de Sivas'ta buluşturuyoruz. Bu kadro ile ikinci ligde mücadele edeceğiz. İkinci ligde şampiyon olup, seneye de Sivas'ımızı 1. ligde temsil edeceğiz.”

Kulübün kurulmasında Vali Veysel Dalmaz ve milletvekili Hamza Yerlikaya'nın çok büyük destekleri olduğunu belirten Kama, kulübün kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!