Arif Erdem: G.Saray'da kimsenin parası kalmaz

Güncelleme Tarihi:

Arif Erdem: G.Sarayda kimsenin parası kalmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 15:06

Galatasaray'ın eski futbolcusu Arif Erdem, sarı-kırmızılı kulüpte eskiden beri ödemelerin gecikmeli yapıldığını, ancak kimsenin alacağının da kalmadığını söyledi.

Futbol Ekstra dergisinin Ocak ayı sayısında röportajı yayınlanan Arif, Galatasaray'da Fenerbahçe'deki gibi cebinden para veren yöneticinin hiçbir zaman olmadığını belirterek, “Ben 15 senedir bunu yaşadım. Ödemelerimizi hep geç alırdık, bunu herkes böyle kabullenirdi, ama kesin olan bir şey var ki, Galatasaray'da hiçbir futbolcunun bir lirası kalmamıştır. Bu kadar iddialı söylüyorum. Benim 27 bin dolar kadar alacağım var, bunu da yakın zamanda alacağımı biliyorum” dedi.

Futbol hayatındaki en büyük hatasının, transfer olduğu İspanya'nın Real Sociedad takımından geri dönmek olduğunu belirten Arif Erdem, ”Şimdiki aklım olsaydı, keşke 6 ay değil de orada 1-2 sene kalsaydım, sonra büyük bir takıma giderdim. Benim futbol hayatımda en büyük yanlış olarak gördüğüm karar İspanya'dan Türkiye'ye dönmemdi” derken, Türk futbolcuların Avrupa'da başarılı olabilmeleri için kendilerini gittikleri yere iyi adapte etmeleri gerektiğini anlattı.

Erdem, şunları söyledi: “Türk futbolcusu kafasını burada bırakırsa hiçbir zaman Avrupa'da başarılı olamaz. Kendisini oralı gibi görecek ve kafasını burada bırakmayacak. Bunları başaran Tugay var, Emre ve Nihat var. Şu anda Türkiye'den Avrupa'ya gidebilecek ve kalma başarısı gösterecek futbolcu yok. Avrupa'ya gidebilecek futbolcular zaten gitti. İleride tek tük belki çıkar. Beşiktaşlı İbrahim Akın ileride gidebilir.”
Arif ayrıca, Fatih Terim'in A Milli Takım'ın başına en başından gelmesi halinde durumun daha farklı olacağına inandığını dile getirerek, “Fatih Terim, göreve baştan gelseydi A Milli Takım Almanya'ya giderdi. Milli Takım'da yine başarılı oldu diyebiliriz. Çünkü umutlar hemen hemen bitmişti. İyi de maçlar oynadık, şanssız bir şekilde veda ettik. Fatih hoca göreve baştan gelseydi, bence kesin Almanya'ya giderdik diye düşünüyorum. Kendisi takımın başına biraz geç geldi” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!