Arıcılık kursunda pratik dersler başlandı

Güncelleme Tarihi:

Arıcılık kursunda pratik dersler başlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 11:00

Arıcılık kursunda pratik dersler başlandı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA'da merkez Sarıçam İlçe Belediyesi ve Sarıçam Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen, 'Arıcılık Kursu'  devam ediyor.  
İlk hafta yapılan teorik eğitimin ardından pratik eğitime geçildi. Pratik eğitimine de özel kıyafetler giyen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  arı kovanlarının yanında verilen derse eşlik etti. Pratik eğitim Ç.Ü Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Arıcılık Uygulama çiftliğinde kovanlarının bulunduğu bölgede verildi. Öğretim görevlisi Dr. Aykut Burğut, tarafından verilen eğitime katılan Başkan Bilal Uludağ, Sarıçam'da arı besleyenlerin fazla olduğuna dikkat çekti. Bilal Uludağ, verilen eğitimler sonucunda kursiyerlerin yapılacak sınav sonucunda kurs bitirme belgesi alacağını belirterek, "Kursun amacı arıcılığın gelişimine ve istihdama katkıda sağlamaktır. Kursiyerlerimize iki hafta teorik ve pratik eğitim verilecek. Bende bu eğitimin bir bölümüne katılarak bilgi sahibi oldum. Zaten arıcılık yapan kursiyerlerimiz aldıkları eğitimle bilgilerini pekiştirecekler. Kursa katılanlara başarılar diliyorum. Bu tür eğitimlerimizin devamı gelecek" dedi.
Eğitmen Aykut Burğut ise kursa katılanlara uygulama çiftliğinde pratik bilgileri aktardı. Burğut, "Bu eğitimler soncunda doğal arıcılığın temellerini keşfedeceksiniz. Bal arıcılığının temel öğeleri, kovan ekipman ve aletleri, arıcılığa başlamanın maliyeti, 'organik' arıcılık ne demek, bir kovana başarıyla girip çıkmanın yolları ve iyi arı bakıcılığı pratikleri öğreneceklerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!