Arıcılara sertifika

Güncelleme Tarihi:

Arıcılara sertifika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 12:49

Arıcılara sertifika

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) - MERSİN’in Anamur ilçesinde açılan ana arı yetiştiriciliği kursu eğitimini tamamlayan üreticiler sertifikalarını aldı.
Anamur Ziraat Odası’nda düzenlenen sertifika törenine Oda Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Anamur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kayabaşı ve kursiyerler katıldı. Burada konuşan Oda Başkanı Gümüş, kursun 180 saat üzerinden 45 gün sürdüğünü söyledi. 30’u Bozyazı ve 27’si de Anamur da olmak üzere 57 üreticinin sertifikalandığını belirten Gümüş, amaçlarının bölgede bilinçli ana arı yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak olduğunu dile getirdi.
Müdür Kayabaşı da, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak üreticilerin bilinçlendirilmesi adına bu tür kursları arttırdıklarını ifade ederek, " Ana Arı Yetiştirme kursuna beklenilenden büyük ilgi gördü. Amacımız üreticiye ana arı yetiştirmeyi öğreterek, kovandan kaçan arıları başka kovanlarda almak kaydı ile sayısını ve bal üretimini arttırmaktır" dedi.
Sertifikaların kendileri için büyük önem arz ettiğini kaydeden arıcılar, özellikle yatırım amaçlı Çukurova Kalkınma Ajansı ve KOSGEP, Avrupa Birliği hibelerine uygulanabilir proje sunmak için önemli bir basamak olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından sertifikalar  Arı Yetiştirme Teknikeri Hikmet Bostan tarafından dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!