Arıcı: Yıldız transfer yapmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Arıcı: Yıldız transfer yapmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 11:46

Arıcı: Yıldız transfer yapmayacağız

Haberin Devamı

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANTALYASPOR Basın Sözcüsü Cumhur Arıcı, Spor Toto Süper Lig'in bitimine bir hafta kala ligde kalmayı garantilemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu sene yıldız transfer yapmayacağız. Takım oyununa adapte olacak, uzun yıllar Antalyaspor'da oynayacak futbolcular transfer edeceğiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında dün oynanan maçlar sonrası Antalyaspor ile Aytemiz Alanyaspor ligde kalmayı garantiledi. Süper Lig'de Antalya'yı temsil eden iki takımın, gelecek sezon lige devam etmesi kentte yaşayanları sevindirdi. Antalyaspor Basın Sözcüsü Cumhur Arıcı, zorlu geçen sezon sonrasında Antalyaspor'un ligde kalması nedeniyle mutlu olduklarını dile getirdi. Arıcı, ligin son haftasında aynı kentin iki takımı Antalyaspor ile Aytemiz Alanyaspor'un karşılaşacağını hatırlattı.

TRANSFER ÇALIŞMALARINA START VERİLDİ

Antalyaspor'un ligde kalmasının matematiksel olarak garantilenmesi sonrası yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını anlatan Arıcı, "Transfer çalışmalarına start verildi. Yönetimimiz teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile ön görüşme yaptı. Hamzaoğlu'nun raporu doğrultusunda belirlenen mevkilere transferler yapılacak. Yönetimim yarın yapacağı toplantında hangi mevkilere transfer yapılacağı değerlendirecek" dedi.

'HAMZA HOCA İLE UZUN VADEDE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ'

Gelecek sezonun kadro yapılanmasını teknik direktör Hamzaoğlu ile gerçekleştireceklerini anlatan Arıcı, "Hamza hoca ile uzun vadede birlikte çalışmak istiyoruz. Hamza hocanın da takımda kalmak istediğini biliyoruz. Kadrodaki futbolcuların çoğunluğuyla sözleşme yenilemeyi düşünüyoruz. Takımda mutlaka kalmasını istediğimiz futbolcular var" diye konuştu.

'GELECEK SENE BİRİNCİ, ÜÇÜNCÜ, BEŞİNCİLİK GİBİ HEDEFİMİZ YOK'

Antalyaspor'un gelecek sezon hedeflerini anlatan Arıcı, şunları söyledi:

"Kısa vadeli başarılara odaklı bir takım değil uzun vadeli yatırım yaparak uzun yıllar başarıyı yakalamak istiyoruz. Antalyaspor'un ekonomik anlamda rahatlaması önceliğiyle, takımın daha sağlam temellerde oluşmasını istiyoruz. Gelecek sene birinci, üçüncü, beşincilik gibi hedefimiz yok. Camia olarak sabredip, bir iki yıl ligi 8-12 aralığı gibi orta sıralarda bitirirsek sonrasında üst sıralarda yer alan, Avrupa'yı hedefleyen Antalyaspor oluşturmak istiyoruz."

'FLAŞ TRANSFERLERDEN DERS ÇIKARDIK'

Transfer çalışmaları hakkında değerlendirme yapan Arıcı, "Bu sene yıldız transfer yapmayacağız. Takım oyununa adapte olacak, uzun yıllar Antalyaspor'da oynayacak futbolcular transfer edeceğiz. Yüksek bütçeyle kısa vadeli başarıların peşinde koşmaktan ziyade düşük bütçeyle uzun vadeli projelerle kalıcı başarılar elde etmek istiyoruz. Önceki yıl yapılan flaş transferlerden ders çıkardık. Yüksek bütçeli futbolcular gelirken sevindik ama ekonomik ve sporif başarının yüksek transferle yapılamayacağını anladık" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!