Ardahan'da İsrail'e tepki gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Ardahanda İsraile tepki gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 15:18

İSRAİL'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar, Ardahan'da düzenlenen gösteriyle protesto edildi. Yaklaşık 100 kişi, sloganlar atarak ABD ve İsrail bayraklarını ateşe verdi.

Milli Egemenlik Parkı'nda toplanan 1000 kişi adına bir açıklama yapan Levent Pehlivan, Filistin halkına yapılan insanlık dışı muameleyi nefretle kınadıklarını söyledi. Yıllarca tecrit, baskı ve zulüm altında inleyen Filistinliler'in acısını paylaştıklarını belirten Pehlivan, “Yaklaşık 1000 yıldır Müslüman yönetiminde bulunan bölge tarihinin en güzel çağlarını yaşarken, sözde ilerici, çağdaş batı ve onun oyuncağı olan İsrail bu bölgeyi kan gölüne çevirmiştir. Nerede uygar batı? Bugün İsrail'in kara ordusu Gazze önlerine gelmiş ve katliamı daha iyi yapabilmek için kara hareketine hazırlanmaktandır. Buna dur denmelidir” dedi.

Basın açıklaması sonrasında grup ‘Katil İsrail, Filistin'den defol’, ‘Filistin halkı yalnız değilsin’, ‘Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD’, ‘Kanımız aksada zafer islamın’ sloganları atarak, ABD ve İsrail bayraklarını benzin dökerek yaktı. Kalabalık daha sonra dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!