Ardahan'da doktora saldırıya protesto

Güncelleme Tarihi:

Ardahanda doktora saldırıya protesto
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 17:32

Ardahan'da doktora saldırıya protesto

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN, (DHA)- ARDAHAN Devlet Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Sümeyra Ağca'nın, hasta yakınlar tarafından dövülmesi, doktorlar ve sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.
Acil serviste görevli Uzman Doktor Sümeyra Ağca, yaklaşık bir hafta önce, yoğun bakımdayken hayatını kaybeden bir hastanın yakınlarının yumruklu saldırısına uğradı. Doktorlar ve sağlık çalışanları, Dr. Ağca'ya saldırıyı protesto için 'Sağlıkta şiddet sona ersin' yazılı pankart açarak, bugün saat 15.00'te hastane önünde bir açıklama yaptı. Grup adına konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Coşkun Canıvar, artık şiddet ortamında çalışmak istemediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Ardahan Devlet Hastanesi sağlık çalışanları olarak, 'Sağlıkta şiddet sona ersin' demek için buradayız. Hastanemiz uzman hekimlerinden Dr. Sümeyra Ağca geçtiğimiz hafta acil servis nöbeti sırasında bir hasta yakını tarafından fiziksel saldırıya uğramıştır. Arkadaşımızın hayatını kaybeden hastanın takibiyle hiçbir ilgisi olmamasına rağmen sırf üzerinde beyaz önlük olduğu için saldırıya uğramış olması, sağlıkta şiddetin geldiği noktayı çarpıcı şekilde ortaya koymaktadır. Artık sağlıkçı kimliğine sahip olmamamız şiddet uygulamak için yeterli sebep olarak görülmektedir. Sağlık çalışanları olarak, küfürler, hakaretler, tehditler içerisinde, cam çerçevenin indirildiği hastane baskınlarının yapıldığı, her an sağlığımızın ve can güvenliğinin tehdit altında olduğu bir ortamda çalışmak istemiyoruz. Ardahan'dan ülkenin dört bir tarafına seslenerek, sağlıkta şiddet sona ersin diyoruz."
Doktorlar, basın açıklamasını ardından dağıldı. Sadırıya uğrayan Dr. Sümeyra Ağca'nın ise yıllık izne ayrıldığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!