Ardahan Üniversitesi’nde Bahar Şenlikleri

Güncelleme Tarihi:

Ardahan Üniversitesi’nde Bahar Şenlikleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 08:58

Ardahan Üniversitesi’nde Bahar Şenlikleri

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI / ARDAHAN, (DHA)-Ardahan Üniversitesi’nde (ARÜ) 3 gündür düzenlenen “Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri" renkli görüntülere sahne oldu.
    Üniversitenin İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi önündeki alanda, öğrencilerin eğitim öğretim yılı sonunda eğlenmek amacıyla düzenlediği bahar şenliği büyük ilgi görüyor. Havanın zaman zaman yağışlı zaman zaman soğuk olmasına rağmen öğrencilerin büyük katılım gösterdiği etkinliklerde yöresel sanatçılar da konserler verdi. İp çekme yarışması ve rahvan at gösterisi ilgiyle izlendi.
    Festivalin en renkli simaları ise Türkmenler oldu. Türkmen öğrencier katıldıkları bir çok yarışmada birinci geldi. Türkmenlerin galibiyetleri sevinçleri kadar coşkulu oldu. Erkekler yarışmalarda ter dökerken bayanlar da stantlarda mafi, kete ve mantı hazırladı. Yarışmaya katılan arkadaşları için mantı hazırlayan bayanlar daha sonra da yöresel oyunlarını yine yöresel müzikleri eşliğinde sundular. Keyifli dakikalar yaşayan Türkmenler, çok mutlu olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!