Ardahan, İstanbul'da ki tanıtım günlerine hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ardahan, İstanbulda ki tanıtım günlerine hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 14:29

Ardahan, İstanbul'da ki tanıtım günlerine hazırlanıyor

Haberin Devamı

ARDAHAN, (DHA)- ARDAHAN, 21-27 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 'tanıtım günleri' etkinliğine hazırlanıyor.
    Merkezi İstanbul'da olan Ardahan Dernekler Federasyonu'nun (ARDAFED) öncülüğünde Ardahan'ı temsil eden federasyon ve derneklerin de katılımı ile İstanbul Maltepe sahilinde ki organizasyon alanında 'tanıtım günleri' etkinliği düzenlenecek. 21-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan tanıtım günlerinde, Ardahan'ın doğal güzellikleri, tarihi, kültürü ve yerel yaşam tarzının tanıtımı yapılacak.
    ARDAFED Genel Başkanı Fakir Yılmaz, Ardahan'ın nüfusunun 4 katı kadar Ardahanlının İstanbul'da yaşadığını belirterek, şöyle dedi:
    “Ardahan dışında güçlü bir Ardahan lobisi oluşturma çalışmalarımızın sonucu bütün derneklerimizin de desteğiyle böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldık. Ardahan, Doğu'nun uygar kenti olmasının yanından Gürcistan'a açılan iki sınır kapısıyla yurdumuzun sınır bekçisidir. Göç faktörüne bağlı olarak ilimizin nüfusu Batı'ya kaymış, buna bağlı olarak nüfusumuzun 4 katı kadar Ardahanlı İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere yerleşmiştir. Büyük şehirlerde yaşam süren yaklaşık 400 bin Ardahanlı memleket özlemi içerisinde olduğunu düşünerek, Ardahan'ı İstanbul'a taşımaya karar verdik. Bu süreçte gerekli izinleri aldık ve Ardahan'ı temsil eden federasyonlar ve dernekler olarak ilimizin bütün güzelliklerini Maltepe sahilinde ki etkinlik alanında sergileyeceğiz. Bütün Ardahanlı hemşerilerimizi memleket özlemini gidermeleri için 21-27 Kasım tarihinde Ardahan günlerine davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!