"Arda Turan çok tehlikeli"

Güncelleme Tarihi:

Arda Turan çok tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 16:07

A milli futbol takımının yarın 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Almanya'ya ile oynayacağı karşılaşma öncesi, Alman takımının teknik direktörü Joachim Löw basın mansuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Ceylan InterContinental Otel'de düzenlediği basın toplantısında, almanya'nın finallere katılma hakkını kazanmasının Türkiye ile yapacakları karşılaşmayı etkilemeyeceğini ve mücadeleyi kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"Grupta mayıs ayında oynadıkları Avusturya ve Azerbaycan karşılaşmalarından önce oyuncularına Türkiye ile oynayakları maça final havasında gitmek istemediğini söylediğini dile getiren Löw, şunları söyledi.

"Şimdi durum öyle olmadığı için çok mutluyum. Gruptan çıkmayı garantiledik ancak yine de bu maçı kesinlikle kazanmak

istiyoruz. Ancak şunu da çok iyi biliyorum ki yarın Berlin'deki gibi bir Türk Milli Takımı karşımızda olmayacak. Çok daha farklı bir maç olacağından eminim. Berlin'deki maçta, Türkiye'nin gerçek gücünü ve gerçek yüzünü göstermediğini düşünüyorum. Biz orada çok net bir galibiyet aldık. Tabii ki bundan memnunum ancak yarın çok yoğun bir seyirci desteği olacak, çok motive olmuş bir Türkiye olacak karşımızda. Çok zor bir oyun olacak".

Haberin Devamı

"MAÇTA BİZİM HEDEFİMİZ OYUNU ŞEKİLLENDİREN TARAF OLMAK VE BU BASKI ALTINDA GALİP GELEBİLMEK"

Türkiye maçının kendileri için önemiyle ilgili bir soru üzerine Löw, yaptıkları 8 karşılaşmayı da kazanarak gruptan çıkmayı garantilediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Benim için istatistik hiçbir zaman önemli değil. Evet gruptan garanti olarak çıktık. 8'de 8 yaparak çok üstün bir şekilde çıktık. Ancak başka bir takıma avantaj ya da dezavantaj sağlamamak adına biz halen bu elemelerin içerisindeyiz. Bu maçlar oynanmak zorunda ve bu maçları ciddiyetle oynamak zorundayız. Yarın 50 bin kişinin önünde oynayacağız. Bu maçta bizim hedefimiz oyunu şekillendiren taraf olmak ve bu baskı altında galip gelebilmek. Yarın kazanmak istiyoruz."

Joachim Löw, sakatlıkları bulunan oyuncuları Mario Gomez, Miroslav Klose ve Mesut Özil'in yarın forma giyip giyemeyeceklerini netleşmediğini belirtti.

"Mario Gomez'in adale sorunu devam ediyor. Miroslav Klose'nin dizine kan oturmuş vaziyete halen iyileşmedi. Mesut Özil'in de aşil tendonunda bir problem var, o da henüz iyileşmedi. Oyuncularımdan bu akşamki antrenmanda çıkıp her şeylerini

Haberin Devamı

denemelerini isteyeceğim. Belki yarın sabah antrenmanında da bir test yapmamız söz konusu olabilir ancak mümkünse ben kararımı bu akşam vermek istiyorum. Geçen sefer maç kadrosunu erkenden belirledim ve paylaştım. Ama bu sefer gerçekten yapamayacağım. Çünkü hazırlık dönemimizde birçok önemli pozisyonda istediğim şekilde çalışmalarda bulunamadık.

Mesut ve Klose'nin sakatlıkları önemli pozisyondaki antrenmanları etkiledi. Akşamki idmanı bekleyeceğim, orada oyuncularımın durumunu göreceğim. Çünkü tek maç olarak bakmamak lazım, iki maç için hazırlık yapmamız gerekiyor. Fazla da değişiklik yapmamak için idmandan sonra kararı vereceğim".

Alman teknik adam, Mesut Özil'in yarınki karşılaşmada oynamamasının kendilerini için dezavantaj olacağını vurgulayarak, "Tabii ki Mesut Özil'in oynamaması bizi etkiler. Çünkü oynadığı Dünya Kupası'nda ya da son maçlardaki performansı göz önüne alındığı zaman dikkat ederseniz özellikle ileri uçta oynayan oyuncular Podolski, Klose, Gomez olsun kendisinden son derece faydalanıyor. Bitirici pasları atıyor. Oynamaması dezavantaj olur ancak bu durumda da alternatifler var. dedi.

Haberin Devamı

"MESUT BU MAÇTA OYNAMAK İSTEDİĞİNİ VE İSTANBUL'A MUTLAKA GELMEK İSTEDİĞİNİ BELİRTMİŞTİ"

Joachim Löw, Türk kökenli futbolcu Mesut Özil'in yarınki karşılaşmada forma giymek istemediğine dair duyumların olduğunun belirtilmesi üzerine, şunları söyledi.

"Basın toplantısı başlamadan önce böyle bir duyumu ben de aldım. Kesinlikle öyle bir şey yok. Kendisiyle telefonla görüştüm Real Madrid maçından önce. Oynamak istediğini ve İstanbul'a mutlaka gelmek istediğini belirtmişti. Yarın oynamak için de uğraşacak".

"FUTBOLCULAR MİLLİ TAKIM TERCİHLERİNİ YAPARKEN KENDİ AİDİYET DUYGULARINA GÖRE KARAR VERDİLER"

Türk Milli Takımı ile Alman Milli Takımı'nın Almanya'da yetişen Türk kökenli oyuncuları kadrosuna katmak için bir rekabet içinde olduğunun konuşulduğunu dile getiren Löw, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Almanya'da Türk kökenli futbolcular bir rekabet olduğu konuşuluyor. Bizim bu duruma bakış açımız şöyle; biz bu konuda kesinlikle her türlü karara saygı duyuyoruz. Benim şahsi görüşüm şudur ki, bir futbolcu bu kararı verirken, 'Şu ülke için oynarsam şöyle başarılı olurum, bu ülke için oynarsam böyle olur' şeklinde değil, tamamen kalbinin sesini dinleyerek, duygularını ailesiyle

paylaşarak karar vermesini istiyoruz. Elbette bizim kadromuzda Podolski ve Klose var. Cacau da var, tipik Alman görüntüsü yok kendisinde, ama neticede kendi aidiyet duygularına göre karar verdiler. Ben de böyle olmasını istiyorum."

Löw, Türk futbolunda yavaş yavaş bir değişimin söz konusu olduğunu dile getirerek, "Bugünü kadar baktığımızda genellikle çok uzun yıllar oynayan ve tecrübeli futbolcular yer alıyordu kadroda. Ancak son zamanlarda yavaş yavaş gençlerin de monte edildiğini görüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"TEHLİKELİ OLARAK GÖRDÜĞÜM BİR İSMİ BİLDİRMEMİ İSTİYORSANIZ, TABİİ Kİ BU İSİM ARDA TURAN'DIR"

Alman teknik adam Arda'yı en tehlikeli Türk futbolcu olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

"Önemli futbolculara gelince elbette Emre'yi belirtebiliriz. Kendisi çok kaliteli, yetenekli bir futbolcu şüphesiz. Ama burada illa tehlikeli olarak gördüğüm bir ismi bildirmemi istiyorsanız, tabii ki Arda'yı bildirmek istiyoruz. Arda genç yaşına rağmen tek başına oyunun kaderini değiştirebilecek kalite ve kapasitede bir oyuncu. Arda'ya dikkat etmek gerekiyor".

Almanya'da futbol eğitimi almış oyuncuların, Türk Milli Takımı'nda oynamasının Türk futboluna etkileriyle ilgili bir soruyu ise Löw, "Öncellikle oyuncuların Almanya'da futbola başlamaları önemli değil. Hayatı yaşama biçimleri önemli ama onların hepsinden de önemli çalıştıkları hoca. Almanya'da futbola başlamış olsanız da ya da başka bir etken altında kalmış olsanız da hocanızın

dediğini yapmak zorundasınız. Sayın Hiddink'in de bir oyun planı ve stratejisi vardır, bu plan ve strateji içerisinde oyuncular onun dediğini sahada uygulamak durumundalar" şeklinde cevaplandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!