Arda bana çok dua edecek

Güncelleme Tarihi:

Arda bana çok dua edecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Kendisinin her maça çıkarken arkadaşlarına, "Bana da bağırabilirsiniz" dediğini söyleyen G.Saraylı futbolcu, "Sahada büyük küçük ayrımı olmaz. Ben Arda’ya, ondan büyük olduğum için değil, bana el kol hareketi yaptığı için tepki verdim" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE, Servet Çetin adını ilk kez 2002 yılında Denizlispor’da iken duydu. Rıza Çalımbay yönetiminde UEFA Kupası’nda ve ligde fırtınalar estiren yeşil siyahlı takımın temel direklerinden biriydi. İri fiziği, hırsı ve ikili mücadelelerdeki yüksek başarı yüzdesiyle rakip forvetlerin en çok çekindiği stoperlerden biri idi. Denizlispor’da gösterdiği performansla Fenerbahçe’ye transfer olan Servet, 4 yıl sarı lacivertli formayı giydikten sonra, Edu ve Lugano’nun transferi üzerine Sivasspor’a gönderildi. Süper Lig’e yeni çıkan kırmızı beyazlı takımın lige tutunmasında büyük pay sahibi olan Servet’in yolu bu sezonun başında Galatasaray ile kesişti. Kendi mevkisinde oynayan birçok futbolcu olmasına rağmen ilk maçtan itibaren sarı kırmızılı formayı kapan Servet, başarı grafiğini aynı düzeyde tutup ilk yarının en çok alkış alan isimlerinden biri oldu. Yakınlarının "Türkü Baba" diye çağırdığı, 26 yaşında ve 1.95 metre boyundaki dev stoperle Galatasaray’ı, sezonun ilk yarısını ve Fenerbahçe’yi konuştuk...

Buraya geleceğimizi kimse beklemiyordu

 Ligin ilk yarısını değerlendirir misin?

Sezon başı yapılan transferlere ve değişikliğe rağmen ilk yarıyı iyi bir konumda bitirdik. Bence sezon başında bunu hiç kimse bizden beklemiyordu. Bunca değişiklik ve yenilikten sonra burada olmamız gerçekten büyük başarı. İnşallah sakatlarımız düzelirse, hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşacağımızı düşünüyorum.

 Başarılıyız diyorsun ama Galatasaray çok ağır eleştiriler alıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?

Ben ve takım arkadaşlarım buna bir anlam veremiyoruz. Galatasaray takımında neredeyse bütün taşlar yerinden oynadı ama biz bundan etkilenmedik. Hedeflerimize ilerliyoruz. Eğer ki, ligi dördüncü ya da beşinci sırada, daha fazla puan kaybı yapıp bitirsek, bizim için ’Galatasaray takımı yeniliğe gitti, genç futbolcular aldı, 2-3 tecrübeli oyuncuları var’ derlerdi. Ama hiç kimsenin beklemediği bir başarıyı yakaladığımız zaman bizim üzerimizde bir baskı oluşturuldu. Bence herkes buna dayanarak konuşuyor. Başarısız olup yüksek forma yakalayamasak bence bu normal olurdu. Ama biz zoru başarıp ligi bir adım geride bitirdik.

Sakatlıklar olmasa üç puan fark atmıştık

 İlk yarının son haftalarında düşüşü neye bağlıyorsun?

Sezon başladığından beri takımda kimse nefes bile alamadı. Hafta içi, hafta sonu derken bugüne geldik. Galatasaray milli takıma en fazla oyuncu veren takımlardan biri. Ayrıca doktorların da dediği bu sezon hiç olmadığı kadar sakatlanan oyuncu oldu ve bu konuda bir rekor kırdık. Bu da bizi gerçekten etkiledi. Çünkü üç kulvarda mücadele ediyorduk. Ayhan, Linderoth, Lincoln olsaydı zaten, lider değil, en yakın rakibe üç puan fark atardık.

 Sivasspor maçında Arda ile saha içinde tartıştınız. Açıkçası Arda’ya fırça attın. O hareketi bir başkası sana yapsa, tavrın ne olurdu?

Hiçbir şekilde bir şey olmazdı. Ben hep maça çıkmadan önce, "Bana da bağırabilirsiniz, serbest. Sahada büyük küçük ayrımı olmaz" diyenlerin en başındayım. Ben Arda’ya iyilik yaptığımı düşünüyorum. İleride Arda’nın bana çok dua edeceğini dahi düşünüyorum bu olaydan ötürü. Arda benden daha genç olduğu için veya yanlış oynadığı için verilen bir tepki değildi bu. El kol hareketi yaptığı için böyle bir tepki verdim. Bu da gayet normal. Bana da zaman zaman benden küçük arkadaşlarım bağırıyor.

Bazı futbolcuların oyundan çıkarken kulübeye yaptığı hareketler var. Dışarıdan bakınca bunlar çirkin duruyor. Takımda bir sorun mu var?

Böyle şeyler sadece Galatasaray’da değil, her takımda oluyor. Futbolcu kötü oynamış, istenilen formu sergileyememiş, kendine de kızıyor, maçı çevireceği için hocasına sitem ediyor olabilir. Bu da bence çok doğal. Bence olmaması anormaldir. Tepkiler olacaktır. Bunu içeride hoca da bize aynen böyle söylüyor.

NE OLMUŞTU?

14 Aralık’ta Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadı’nda Sivasspor’u 2-0 yendiği maçın 68. dakikasında Servet, bir serbest atışı kötü kullanarak topu kaptırmalarına neden olan Arda’ya sert biçimde çıkıştı. Arda da Servet’e aynı sertlikte karşılık verdi. Taraftarların Servet’ten yana tavır alması üzerine morali bozulan Arda, rakibine kasten sert girip sarı kart gördü. Kalli de bunun üzerine 76. dakikada onu oyundan aldı. Arda, oyundan çıkarken hocasına ve taraftarlara "yanlış yaptınız" anlamında el işareti yaparak doğruca soyunma odasına gitti.

Fener’e yenilince en çok ben üzüldüm

 Kadıköy’deki Fenerbahçe maçına hangi duygularla çıktın? Zorlandın mı?

Hiç zorlanmadım. "Aman Fener’le oynuyoruz, hırslanayım" falan gibi düşüncelerim hiç olmaz. Açık söyleyeyim, yenilince en çok üzülen ben oldum. 

Sence neden Fenerbahçe’den gönderildin?

Ülkemizde yabancılara ne kadar değer verildiğini biliyorsunuz. İki yabancı alınmış; Edu ve Lugano... Ama ben kalmış olsaydım 10. hafta da olsa o takımda mutlaka oynardım. Hiçbir zaman Fenerbahçeli Servet olayım, Galatasaraylı Servet olayım gibi bir düşüncem olmadı. Şu anda da Anadolu’da herhangi bir takıma gidebilirim. Övünmek için söylemiyorum ama Anadolu takımına gidip de tekrar büyük kulübe dönen futbolcu az var.

İkisi de büyük amahuzur Galatasaray’da

 F.Bahçe ile G.Saray’ı karşılaştırır mısın?

İkisi de Türkiye’nin en büyük camialarından. Kıyaslama yapmaya gerek yok. Ama bir futbolcu için huzur çok önemlidir. İşte ben Galatasaray’da bugüne kadar hiç olmadığım kadar huzurlu ve mutluyum. Ben Galatasaray’a büyük bir risk alarak geldim. Sanki taraftarlar beni kabullenmeyecekmiş gibi geldi bana. Ama kabullendiler.

Başarısız olsaydık bizi Florya’ya sokmazlardı!

 Galatasaray’da sevgisizlik ve huzursuzluk olduğu söyleniyor. Ne diyorsun?

İnsanlar bu kanıya nasıl varıyor bilemiyorum. Ben takımda bu tip bir şey görmüyorum. İşin açıkçası bu iddia çok garibime gidiyor. Biz şu anda başarılıyız. İnsan başarısız olsa bu iddialar ortaya atılır, "Hoca ile sorunları var" denir, falan. Demek ki başarısız olsak yandık. Florya’dan içeri bile sokmazlar o zaman bizi.

 Teknik direktör Feldkamp’ın aşırı disiplin uyguladığı görüşüne katılıyor musun?

Ben ikinci kez Alman hoca ile çalışıyorum. Daha önce Daum ile de çalıştım. Almanların ne kadar disiplinli olduğunu herkes biliyor. Onların anlayışı bu. Saygı duymak gerekiyor. Bence çokta sıkmıyor. Bir problem yok bu açıdan.

Hazır bir Lincoln Alex’ten daha iyidir

 Hem Alex’le hem Lincoln’le oynadın. Hangisi daha iyi?

Lincoln
çok iyi futbolcu. Sakatlığını atlatırsa önünde kimse duramaz. Lincoln hazır olduğu zaman Alex’ten daha fazla mücadele ediyor ve daha çok katkı yapıyor. Hazır olmadığı zaman da faydasız oluyor. 

Fazla cesur oynuyorsunuz? Bu büyük bir risk değil mi?

Kesinlikle risk. Bakın, ben bir stoper oyuncusuyum. İleriye hiç çıkmasam, kimse bana, "Neden çıkmıyorsun?" diye sormaz. Böyle oynayarak maçı sıfır hata ile tamamlayabilirim. Ama ben sık sık hücuma çıkıyorum. Çünkü, ben hata yapmaktan korkmam. 

Feldkamp hakkındaki düşüncelerin neler?

Bence başarılı. Yeni oluşan bir takımda, üstelik ilk beş maçınızı seyircisiz oynayarak ayakta kalıyorsanız, başarılısınız demektir. 

Antrenör Ahmet Akcan’ın, Feldkamp’a laf taşıdığı için takım içinde sevilmediği iddia ediliyor...


Onu ben bilemem. Taşımaz diye düşünüyorum. Kulüplerde yardımcı antrenörler her zaman futbolcunun tarafını tutar. Bizde de böyle olmalı.

 Song Afrika Kupası’na gitti. Yokluğunda zorlanır mısınız?

Yeri doldurulamayacak futbolcu yoktur. Biz Sivas’ı Song’suz yendik.

Avrupa için çok tecrübesiziz

 Galatasaray UEFA Kupası’nda nasıl başarılı olur?

Türkiye Ligi’ne göre her zaman iyiyiz ama Avrupa’ya göre biraz genciz, kadro olarak. Yeterli tecrübe yok. Başarılı olmak istiyorsak üst düzey mücadele etmemiz lazım. Bundan sonraki turlarda Bayer Leverkusen ve Hamburg-Zürih maçlarının galibi ile eşleşmek bizim için bir şanstır diye düşünüyorum. Günümüzde olursak bu iki turu da geçebiliriz. Futbol enteresan bir şey. Bakın biz gruptan zorla çıktık ama bir bakmışsınız ki finaldeyiz.

Biz olamazsak Sivas şampiyon olsun

 Lig şampiyonluğu yarışı için en büyük rakibiniz kim? Sivasspor bu çıkışını sürdürebilir mi?

Bizim sakatlarımız düzelirse Anadolu takımları ile yapacağımız o ölüm kalım maçlarını kazanacağımıza inanıyorum. Ama bir gerçek var ki, ikinci yarı daha zorlu geçecek. Rakip olarak da Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor var. Umarım kimse Sivasspor’un bu yarışta olmasına engel olmaz.. İnşallah biz şampiyon oluruz ama, ola ki Allah korusun biz olamazsak, Sivas’ın şampiyon olmasını isterim.

Herkesin atacağı imzayı atmayıp G.Saray’a geldim

 Sivasspor’da iken İngiliz ve Alman kulüplerinden de teklif aldın ama sen Galatasaray’a geldin? Neden?

Ben Galatasaray ile sezon bitmeden çok önce sözleşmiştim. O arada teklifler alıyordum. Hatta daha sonra Almanya’dan bir kulüple ciddi biçimde görüştüm ve imza aşamasına gelmiştik. Ama ben söz verdiğim için ve de Galatasaray yöneticilerine güvendiğim için, herkesin atacağı o imzayı atmadım. Benim en çok istediğim şey güven idi. Onu bulduğum için Galatasaray’a gözüm kapalı imza attım. Galatasaray’da o kadar kaliteli stoper olmasına rağmen korkmadan geldim. Bu biraz cesaret ister.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!