Arçelik Brandt ile Avrupa devi olacak

Güncelleme Tarihi:

Arçelik Brandt ile Avrupa devi olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2001 01:41

Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin, Fransız beyaz eşya üreticisi Brandt'ın satışının Ocak ortası gibi sonuçlanmasını beklediklerini bildirerek, ‘‘Arçelik, söz konusu Avrupalı şirketi almayı başarırsa iki yıl içinde Avrupa'nın sektöründe üçüncü büyüğü olur‘‘ dedi.

Kriz nedeniyle iç pazar daralırken, talebin de daha ucuz mal ve modellere kaydığını, bu nedenle Altus markalarının pazar payının arttığını belirten Esgin, ‘‘Bu yıl ilk iki devre olumsuz etkilenen karlılığımız, üçüncü dönemde başabaş noktasına geldi. Yılı tüm olumsuzluklara rağmen karlı bitireceğimizi söyleyebiliriz’’ diye konuştu. Esgin, ihracatta yeni pazarlara girdiklerini belirterek, şunları söyledi:

‘‘Güney Amerika ve Baltık Cumhuriyetleri yeni eklenen pazarlar oldu. Uzakdoğu‘da satış noktaları artırıldı. Tüm bunların sonucunda, yılın ilk dokuz ayında ihracat gelirimiz yaklaşık 220 milyon dolar civarında gerçekleşti. Yıl sonu itibariyle 250 milyon dolarlık hedefimizin tutacağını tahmin ediyoruz. 2000 yılında ihracat rakamımızise 203 milyon dolardı.’’ Esgin, ‘‘Arçelik, amiral gemisi rolünü üstlenmeye devam ediyor’’ dedi. Esgin, Arçelik'in kárlı büyüme ilkesini daha ağırlıklı olarak yurtdışına taşımak istediğini ve Brandt girişiminin bunun ilk belirtisi olduğunu ifade etti. Fransa'da Moulinex grubunun iflas eden beyaz eşya üreticisi yan kuruluşu Brandt şirketinin satışına ilişkin ihaleye katıldıklarını anımsatan Esgin, şunları kaydetti:

‘‘Arçelik, söz konusu Avrupalı şirketi almaya başarırsa iki yıl içinde Avrupa‘nın sektöründe üçüncü büyüğü olur. Ocak ortası gibi sonuçlanmasını beklediğimiz Brandt konusu, gerek üretim noktaları, gerekse Avrupa markalarıyla Arçelik‘i dünyada farklı bir konuma getirecektir.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!