Araz yaşama veda etti

Güncelleme Tarihi:

Araz yaşama veda etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 14:53

Gazeteci-yazar Nezihe Araz, bugün İstanbul'da yaşama veda etti.

Haberin Devamı

NEZİHE ARAZ KİMDİR?
 
NEZİHE ARAZ FOTOĞRAFLARI             

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden (TGC) yapılan açıklamada, TGC üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2003 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Nezihe Araz'ın bugün İstanbul'da vefat ettiği bildirildi.
                            
Ankara'da 1922 yılında doğan Nezihe Araz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesini bitirdi.                           

Mesleğe 1952 yılında başlayan Araz, Resimli Hayat ve Hayat dergilerinde, Havadis, Yeni Sabah, Akşam, Tasvir, Yeni İstanbul, Yeni Gazete, Hürriyet, Milliyet ve Meydan gazetelerinde çalıştı. Araz'ın, araştırma ve röportajlarının yanı sıra şiir ve tiyatro oyunları kitaplaştırıldı.

TGC'den yapılan açıklamada, Araz'ın cenaze törenine ilişkin ayrıntıların daha sonra belirleneceği ifade edildi.

Haberin Devamı

GÜL VE GÜNAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Araz'ın vefatı nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan  Erinç'e başsağlığı telgrafı gönderdi.
       
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da vefat nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla ilişkiler Müşavirliği'nden  yapılan açıklamaya göre, Günay, başsağlığı mesajında şunları kaydetti:

“Değerli gazeteci-yazar Nezihe Araz'ın vefatından büyük üzüntü duydum. Nezihe Araz, Türk basınına birçok tiyatro oyunu, şiir ve film  çalışmalarıyla da kültür hayatımıza önemli hizmetlerde bulunmuştur. Başarılı çalışmalarıyla daima saygıyla anacağımız Nezihe Araz'a Allah'tan  rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!