Araştırmalar için uygun zaman

Öğle saatlerinde Oğlak Burcundaki Ay, Terazi Burcundaki Jüpiter’i tetikleyecek ve adaletin uygulanmasına yönelik kuvvetli arzular uyanacak.

Özellikle geçmişe ait konularla ilgili gözden kaçmış durumlar ortaya çıkabilir ve bunlar gereğinden fazla büyüyebilir. Merkür’ün iyice yavaşlaması ise olayların üzerinde fazla durulacağını işaret ediyor. Bugün yeni kararlar almak veya eski alınmış kararları değiştirmek için pek uygun bir gün değil. Ancak araştırmalar için çok uygun bir zaman.

Aslan burcundaki Merkür duruyor

Bugünden itibaren üç gün boyunca Merkür neredeyse durma derecesinde yavaşlamış bulunuyor. Üç gün sonra ise yani cumartesi günü geri gitmeye başlayacak. Fakat geri gitmeye başlamadan önceki bu üç günlük dönem son derece önemli.

Özellikle yeni bir girişimde bulunmayı planlıyorsanız ve harekete geçmek için bugünleri seçtiyseniz, oldukça zorlanacaksınız demektir.

Büyük organizasyonlarla ilgili ortaya çıkabilecek karışıklıklar şimdiye kadar uygulanmış olan sistemde değişiklikler yapılması gerektiğini ortaya çıkabilir.

Karanlıkta kalmış ve şimdiye kadar farkına varılmamış bazı durumların görünür hale gelmesi son derece büyük bir etki uyandırabilir ve normalde hemen unutulacak veya geçilip gidilecek durumlar çok uzun süre gündemde kalabilir.

Sanat ve özellikle sinema, tiyatro ve gösteri dünyasıyla ilgili uygulamalar, dersler, atölyeler ve bu tarz eğitim programlarına yönelik alınacak kararlarla ilgili karışıklıklar çıkabilir.

Sahnede yapılan konuşmalar yanlış anlaşılabilir veya gösteri amacıyla düzenlenen eylemlerde karışıklıklar, anlaşmazlıklar ve benzeri durumlar nedeniyle istenmeyen kararlar alınabilir. Hatta yeni uygulamalar ortaya çıkabilir.

Ancak bu devre içinde alınacak kararların uygulama aşamasında pek kolay olmayacağını, bu dönemde başlanmış işlerin sonraki günlerde zorluklar getirebileceğini işaret eden Merkür’ün bu konumu özellikle kendinizi göstermek istediğiniz durumlara yönelik zorluklar getirecek.

Merkür’ün yavaşladığı ve hatta durduğu bu devre içinde düşüncelerinizin derinleşeceğini bilmelisiniz. Böyle bir dönemde en verimli çalışmalar proje geliştirmek ve özellikle kendinizi nasıl göstereceğinizle ilgili projeler üzerine yoğunlaşmak çok isabetli bir davranış olacaktır.

Merkür’ün düzeleceğe zamana kadar yani 17 Ağustos’a kadar geçen bu zamanı plan ve projeler yaparak son derece verimli geçirebilirsiniz.

Ayrıca çocukların önem kazanacağı, çocuklara yönelik düşüncelerin derinleşeceği bu devre içinde çocuk yuvaları, kreşler, çocuk parkları ve benzeri alanlara yönelik çalışmalarda anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Aslında çocukların çok önemli olduğu düşüncesinin derinleşeceği bu devre içinde çocuklara yönelik projeler yapmak için uygun zaman fakat yeni kararlar alıp uygulamak için pek uygun bir zaman değil.
Yazarın Tüm Yazıları